Cardiologie › Treant Zorggroep

Cardiologie

Cardiologie

U heeft hartklachten en bent doorverwezen naar cardiologie. De cardiologen van Treant Zorggroep zetten zich samen met hun team dagelijks in voor hartzorg op maat. Voor onderzoek, behandeling en nazorg, maar ook voor preventie om (nieuwe) problemen te voorkomen.

Het specialisme Cardiologie houdt zich bezig met het onderzoek naar en de behandeling van hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten is de verzamelnaam van ziekten omtrent hart en bloedsomloop.

U kunt bij Treant Zorggroep ook terecht voor een dotterbehandeling, als enige ziekenhuis in Drenthe. Ook implanteren en controleren de cardiologen ICD’s en pacemakers en is er goede hartfalenzorg met ook de mogelijkheid tot thuismonitoring.

Hartklachten

Veel voorkomende klachten zijn:

  • angina pectoris (pijn op de borst)
  • hartaanval
  • hartritmestoornissen
  • hartfalen
  • afwijking aan de hartkleppen

Het is goed om te weten hoe uw hartklachten zijn ontstaan. Dat kan helpen om de risico's in de toekomst te verkleinen. Bekende risicofactoren zijn erfelijke aanleg, overgewicht, te veel cholesterol in het bloed, roken, hoge bloeddruk en stress. Gezond leven en eten is belangrijk om uw hart gezond te houden. Lees daarover meer op de website van de Hartstichting.

Specialisten en andere zorgverleners

Toon meer