Kortdurende zorg voor ouderen nu ook in Refaja › Treant Zorggroep

Kortdurende zorg voor ouderen nu ook in Refaja

Geplaatst op: 7 september 2018

Vanaf maandag 10 september kunnen ouderen die niet langer in het ziekenhuis hoeven te verblijven, maar die zichzelf tijdelijk ook niet thuis kunnen redden, terecht op de afdeling voor Kortdurende Intensieve Zorg (KIZ) op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Doordat we allemaal steeds ouder worden en langer thuis willen wonen is er in de regio behoefte aan meer ‘herstelplekken’. Naast Emmen en Hoogeveen is Stadskanaal de derde locatie waar Treant deze voorziening biedt.

De afdeling is gehuisvest op de eerste etage van de ziekenhuislocatie. Een grote, gezamenlijke woonkamer met twee ‘privéhoekjes’ voor het ontvangen van bezoek en moderne een- of tweepersoonskamers is het resultaat van de opknapbeurt van de afdeling.

De kamers zijn voorzien van een bed, nachtkastje, kledingkast, zithoek en een wastafel. Elke kamer heeft een eigen toilet en badkamer. Op de afdeling kunnen in totaal negen ouderen terecht.

Het nieuwe team zorgmedewerkers in Refaja
Het nieuwe team zorgmedewerkers in Refaja

Nieuw zorgteam

Een nieuw team van zorgmedewerkers is aangesteld om de afdeling te runnen. Zij werken intensief samen met specialisten en behandelaars van ziekenhuislocatie Refaja en het revalidatieteam in De Horst in Emmen. Dit bevordert de soepele overgang van ziekenhuiszorg naar zorg thuis, zorg op onze woonlocaties of bij onze collega zorgaanbieders. Behandelaars, bijvoorbeeld fysiotherapeuten, komen naar ouderen toe om op de afdeling samen te werken aan herstel.