Radiologie › Treant Zorggroep

Radiologie

Uw behandelend huisarts of specialist heeft u voor een onderzoek of behandeling verwezen naar de afdeling Radiologie.

Op deze afdeling onderzoeken radiologen (artsen) en medisch beeldvormings-  en bestralingsdeskundigen (MBB-ers) bot, weefsel of organen met röntgenstraling, ultra-geluidsgolven (echografie) en/of radiofrequentiegolven met magneetvelden (MRI).

Ook doen we met behulp van deze technieken behandelingen zoals embolisaties (dichtmaken of afsluiten van een bloedvat), dotterprocedures, drainages en puncties. De beelden en uitslagen van alle onderzoeken slaan we digitaal op.

Voor de meeste onderzoeken kunt u op de drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep terecht. Voor specialistische onderzoeken kan het zijn dat u niet op elke locatie terecht kunt.

Medewerkers Radiologie

Medewerker secretariaat
De medewerkers van het secretariaat ontvangen u bij de balie van de afdeling Radiologie. Zij verzorgen onder meer uw afspraak en registreren uw aankomst. Ook bij een telefonische afspraak krijgt u een medewerker van het secretariaat aan de lijn.

MBB-er (Medische Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige)
MBB-ers verrichten de meeste onderzoeken.  Bij een behandeling assisteren zij de radioloog. Ben je benieuwd naar de werkzaamheden van onze laborant radiologen? Neem dan een kijkje achter de schermen.

Radioloog (arts)
De radioloog is degene die de beelden van uw onderzoek inhoudelijk beoordeelt en de behandelingen verricht.  Uw behandelend specialist/huisarts krijgt een verslag  van de beoordeling van de beelden.

Lees meer over Radiologie