Contact en afspraak Oogheelkunde › Treant Zorggroep

Contact en afspraak Oogheelkunde

Bij het specialisme Oogheelkunde kunt u terecht op afspraak. U hebt hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts of van een medisch specialist. U kunt terecht op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Bel met het secretariaat of polikliniek van de gewenste ziekenhuislocatie om een afspraak te maken, te verzetten of af te zeggen.

Contact

Ziekenhuislocatie Refaja, Stadskanaal
Secretariaat Oogheelkunde
Telefonisch bereikbaar: 0599 65 44 44, elke werkdag van 9.00 - 12.00 uur en 13.30 – 15.30 uur.
Locatie: Semmelweislaan 1, Stadskanaal. Zie ook de digitale plattegrond.

Ziekenhuislocatie Scheper, Emmen
Secretariaat Oogheelkunde
Telefonisch bereikbaar: 0591 69 14 45, elke werkdag van 8.30 tot 11.30 en van 13.30 tot 15.30 uur

Ziekenhuislocatie Bethesda, Hoogeveen
Vanaf januari 2017 is er geen oogheelkundige zorg meer in ziekenhuislocatie Bethesda. Indien u een vervolgafspraak in Bethesda moet krijgen, dan bieden wij u een afspraak aan in ziekenhuislocatie Refaja te Stadskanaal. Mocht u vanwege de reisafstand besluiten om voor verdere controle naar een andere orthoptist/oogarts te gaan, dan hebben wij hier begrip voor. 

U kunt niet zomaar een afspraak bij een andere orthoptist/oogarts maken, omdat u al een behandelingsovereenkomst heeft met de oogartsen van Treant. Uw huisarts kan u, op uw verzoek, naar een andere praktijk verwijzen. Pas als u definitief een afspraak heeft bij een andere orthoptist/oogartsenpraktijk, kunt u de afspraak die u vanuit Treant ontvangen heeft afzeggen.

Indien u dit wenst, sturen wij uw gegevens naar de andere orthoptist/oogarts. Wij hebben dan wel uw schriftelijke toestemming nodig. U geeft toestemming door het invullen van het toestemmingsformulier. Met dit formulier geeft u aan naar welke oogarts, in welk ziekenhuis wij uw gegevens mogen opsturen.

U kunt uw gegevens ook zelf ophalen bij de polikliniek. Uw nieuwe oogarts kan uw gegevens ook opvragen, maar dan moet hij of zij wel uw schriftelijke toestemming toevoegen aan zijn of haar verzoek. Heeft u nog vragen? De medewerkers van het secretariaat Oogheelkunde beantwoorden ze graag!

Afspraak

Er wordt aangeraden om altijd eerst naar een opticien te gaan. Is de klacht met (aanpassing van) een bril niet te verhelpen? Dan kunt u bij Oogheelkunde terecht op afspraak.

Op basis van de verwijzing wordt bepaald op welke termijn u het spreekuur bezoekt. U ontvangt hier een schriftelijke bevestiging van.

Voor uw eerste afspraak neemt u mee:

  • patiëntenkaart met afsprakenkaart
  • verzekeringsgegevens (inschrijfnummer/verzekeringspas)
  • identiteitsbewijs
  • medicijnlijst

Komt u voor het eerst of bent u uw patiëntenkaart kwijt? Dan moet u een (nieuwe) patiëntenkaart laten maken voordat u zich bij ons meldt. U doet dat bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis, vlakbij de ingang.