Dermatologie › Treant Zorggroep

Dermatologie

Dermatologie

Dermatologie is het specialisme dat zich bezig houdt met aandoeningen en afwijkingen aan de huid. Op de dermatologiepolikliniek kunt u terecht met huidaandoeningen, spataderen en geslachtsziekten.

Veel voorkomende huidaandoeningen zijn bijvoorbeeld eczeem, jeuk, allergische reacties van de huid, psoriasis, acne, haar- en nagelafwijkingen, huidkanker, moedervlekken, pigment-stoornissen, open benen, spataderen, lymfoedeem, geslachtsziekten, huidinfecties en wratten.

Het specialisme Dermatologie kent naast gewone spreekuren, ook spreekuren voor verschillende aandoeningen. Denk aan een eczeemspreekuur en een verpleegkundig spreekuur voor wondverzorging, wratten aanstippen en zwachtelen. Voor patiënten met spataderen is er een flebologiespreekuur en een speciaal varicesspreekuur, waar patiënten door de dermatoloog en de chirurg gezien worden, om zo mogelijk na één bezoek met een (gezamenlijk) behandelingsvoorstel te komen.
 

Acne en oedeem

Er is een huidtherapeute aanwezig voor de behandeling van acne en oedeemtherapie en camouflagetherapie.

Spataderzorg

Voor de diagnostiek en behandeling bij spataderen werken de dermatologen binnen Treant Zorggroep nauw samen met de vaatchirurgen en vaatlaboranten. Er is een speciale Spataderpoli voor spataderbehandeling. Daar vinden op één dagdeel alle onderzoeken plaats en wordt een gezamenlijk behandelplan opgesteld. Onze specialisten passen verschillende behandelingen toe, zoals Muller-flebectomie (onder plaatselijke verdoving via kleine sneetjes spataderen verwijderen), Sclerocompressietherapie (met injecties en kousen) en VNUS-behandeling (chirurg behandelt de spatader met radiogolven).

Huidkanker

Voor complexe vormen van huidkanker is er een gezamenlijk spreekuur met de plastisch chirurg. Voor de behandeling van melanomen werken de dermatologen samen met de oncologisch chirurgen.

Lees meer over Dermatologie