Veltman › Treant Zorggroep

Veltman

Veltman

Een veilig thuis met specialistische zorg

Veltman in Weiteveen is een woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen. Met passende zorg en begeleiding helpen we hen om zo veel mogelijk zelfstandig te functioneren en hun gevoel van eigenwaarde te vergroten. 

Contact

Aandacht

Veltman is een bijzondere woon- en leefgemeenschap met een huiselijke sfeer. Onze medewerkers hebben aandacht voor iedereen, luisteren goed en begeleiden intensief. Elke bewoner krijgt zorg op maat, met als uitgangspunt: je mag zijn wie je bent. Zo zorgen we ervoor dat mensen zich hier veilig voelen.

Voor wie?

In Veltman bieden we dag en nacht verpleging, verzorging en begeleiding aan mensen met afwijkend gedrag, namelijk aan:

  • mensen met sociale, maatschappelijke en psychiatrische problematiek, zoals vereenzaamde en verwaarloosde mensen, alcoholverslaafden, mensen met angststoornissen en psychoses
  • mensen met het syndroom van Korsakov
  • mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), bijvoorbeeld verkeers- en geweldslachtoffers
  • mensen met een verstandelijke beperking die elders moeilijk te handhaven zijn.

Lees hier welke zorg Treant levert op deze locatie, met welke indicatie bewoners hier terecht kunnen en welke uitsluitingscriteria gelden.

Vaak kunnen zij zich niet of onvoldoende aanpassen en niet goed zelfstandig wonen. Alle indicaties kunnen hier in principe terecht: mensen met een GGZ-indicatie (psychiatrische stoornissen), een VG-indicatie (verstandelijk gehandicapten), LG-indicatie (lichamelijk gehandicapten) en V&V (verpleging en verzorging).  Meer over de zorg en begeleiding in Veltman

Geen 'gewoon' woonzorgcentrum

Veltman is geen woonzorgcentrum zoals er zoveel zijn. Daardoor heeft Veltman een regionale en bovenregionale vangnetfunctie: voor Overijssel en Noord- en Oost-Nederland. Voor het wonen met zorg en/of behandeling (verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg) verwijzen we ouderen graag naar onze andere locaties voor verpleeg- en ouderenzorg.

Omgeving

Veltman ligt in het dorp Weiteveen in Drenthe, dicht bij Klazienaveen en Emmen. Heerlijk rustig op het platteland. Veltman heeft een tuin met allemaal terrassen en ligt in een mooi natuurgebied; in de tuin en bossen kunnen bewoners - eventueel begeleid - wandelen of fietsen.

Veltman op Facebook

Sinds kort heeft Veltman zijn eigen pagina op Facebook. Neem snel een kijkje!

Een beetje geschiedenis...

Veltman was vroeger een katholieke instelling voor maatschappelijke opvang. De zusters van de congregatie Franciscanesser Missionarissen van Maria (sinds 1930 actief in Weiteveen) verzorgden er mensen die zich onvoldoende of helemaal niet konden aanpassen, door hun bijzondere sociale achtergrond of omstandigheden. In 1973 werd de Veltman Stichting opgericht, genoemd naar deken P.J. Veltman. Deze nam de werkzaamheden van de zusters over. Eerder was Veltman een door de overheid gesubsidieerde welzijnsinstelling, maar sinds 2010 of 2011 is Veltman een erkende Wlz-instelling.

Beoordeel onze zorg via ZorgkaartNederland