De Schutse › Treant Zorggroep

De Schutse

De Schutse

Prettig en veilig wonen

Woonwijkcentrum De Schutse in Coevorden is er voor iedereen die verzorging nodig heeft en niet langer zelfstandig kan wonen. Maar ook voor mensen die op zichzelf wonen en zorg nodig hebben of gezelligheid zoeken. Het voelt hier goed, voor bewoners én bezoekers.

Wat zijn uw wensen?

Laat ons weten wat uw wensen en behoeften zijn. We bieden hier belevingsgerichte zorg: we willen u graag de zorg bieden die echt bij u past! Hebt u een bepaalde wens, dan zoeken we naar een passende oplossing. Onze medewerkers en vele vrijwilligers spannen zich in om van De Schutse een prettig, veilig en toch ook open huis te maken. Zodat u zich hier thuisvoelt en uw familie en vrienden zich ook altijd welkom voelen.

De Schutse biedt veel mogelijkheden. In De Schutse zelf, maar ook bij u thuis:

Over De Schutse

Woonzorgcentrum De Schutse is een modern gebouw met 76 zorgappartementen, 25 woningen binnen het complex (zogeheten inleunwoningen) en 40 aanleunwoningen op het terrein. In De Schutse is een winkel voor uw dagelijkse boodschappen en een restaurant, het Atrium, waar u de hele dag terecht kunt. Ook zijn hier een kapsalon en een praktijk voor fysiotherapie.

We werken samen met woonwijkcentrum Selkersgoorn in Dalen en voor activiteiten met verschillende verenigingen uit Coevorden.

U bent welkom

Onze medewerkers spannen zich in om voor alle bewoners een fijn en veilig thuis te creëren. Ook familie, vrienden en buurtgenoten zijn altijd van harte welkom. De Schutse heeft onder andere het keurmerk 'Gastvrijheidszorg met sterren'. In juni 2016, toen het woonwijkcentrum zelfs genomineerd was voor de Gastvrijheidszorgaward, kreeg De Schutse vijf sterren voor gastvrijheid. Dat geeft aan dat we erin slagen om onze bewoners en gasten gastvrij en prettig te onthalen en behandelen. 'Gastvrijheidszorg met Sterren' is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De Schutse werd door de jury gecomplimenteerd voor de ambiance, het levendige atrium en de vele activiteiten voor bewoners. Bovendien, zo schetst de jury, gaat alle zorg en aandacht van de medewerkers uit naar het welbevinden van de bewoners.

 

Omgeving

De Schutse staat in de wijk Poppenhare in Coevorden, aan de rand van het prachtige Van Heutzpark en het Stieltjeskanaal. Daar kunt u al dan niet begeleid wandelen, fietsen of in alle rust even op een bankje zitten en van het passerende vaarverkeer genieten. Ons woonwijkcentrum is in 2003 gerenoveerd en deels nieuw gebouwd; onze zorgappartementen en inleunwoningen zijn mooi ruim. De aanleunwoningen zijn prachtig gelegen. U hebt er uitzicht over het Van Heutzpark of het Stieltjeskanaal.