Verloskundigenpraktijk EVE Emmen › Treant Zorggroep

Verloskundigenpraktijk EVE Emmen

Verloskundigenpraktijk EVE Emmen

Zwanger zijn en een kindje krijgen is een spannende, belangrijke en bijzondere gebeurtenis in jullie leven. Wij geven jou en je partner daarom optimale begeleiding en steun in deze mooie tijd. De gezondheid van jou en jouw baby staat hierbij natuurlijk centraal.

Als verloskundigenpraktijk ‘EVE’ verlenen wij verloskundige zorg aan zwangere vrouwen woonachtig in Emmen en omgeving. Onze praktijk is gehuisvest in ziekenhuislocatie Scheper, onderdeel van Treant Zorggroep. Onze praktijk heet EVE. Dit staat voor Eerstelijns Verloskunde Emmen.

We zijn een geïntegreerde praktijk in het Scheper. Dit houdt in dat we naast onze werkzaamheden binnen de eerstelijnspraktijk veel samenwerken met de gynaecologen in het ziekenhuis.

Naast de zorg aan onze eigen cliënten en het begeleiden van de bevallingen van onze cliënten, werken we ook op de verloskamer én begeleiden we bevallingen van zwangeren die bij de gynaecologen onder controle zijn.

We overleggen laagdrempelig met de gynaecologen als er problemen zijn in een zwangerschap, de bevalling of kraamtijd. De lijnen zijn kort. Dat is alleen maar voordelig voor jou. Moeten we jou, om wat voor reden dan ook, doorverwijzen naar een gynaecoloog, dan is de kans groot dat je toch een van ons bij je bevalling treft. Wij willen graag naast jou staan in de periode van het zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en in de kraamtijd.

Zwanger? Meld je aan bij onze praktijk

Je kunt vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent bellen voor de eerste afspraak. Die vindt plaats bij ongeveer 8-9 weken zwangerschap. Een afspraak kun je elke werkdag maken tussen 13.00 en 16.00 uur, rechtstreeks via 0591 69 13 52. Je hoeft niet eerst langs de huisarts. 

Assistentes
In onze praktijk zijn twee assistentes werkzaam, Brenda Ruinemans en Gonny Scholten.

Echoscopisten
Binnen het team van EVE heeft een aantal verloskundigen de bevoegdheid en bekwaamheid om echo's te maken. Zij kunnen de termijnecho bij je uitvoeren en een echo maken om de groei en ligging van je kindje te beoordelen. In onze praktijk zijn dit Jolanda Bouwhuis, Esther Dunning, Petra van Lienden en Heidi Janssens-de Jong

Versiekundigen
Af en toe komt het voor dat een kindje verkeerd in de buik ligt. Dit noemen we een stuitligging of dwarsligging. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om het kindje tijdens de zwangerschap te draaien naar de juiste positie. In onze praktijk gebeurt dit door onze versiekundigen Roelie Moorlag en Herlinda Vos.