Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie › Treant Zorggroep

Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Heeft u een probleem met uw kaken? Of in uw gezicht of mond? Wenst u een implantaat ter vervanging van een kies of tand, of om een kunstgebit op vast te zetten? Dan bent u welkom op de afdeling Kaakchirurgie. U heeft hiervoor een verwijzing van de huisarts, tandarts, tandprotheticus of orthodontist nodig. Officieel heet het specialisme 'mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie en orale implantologie'.

De kaakchirurg is gespecialiseerd in mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. We doen vooral operatieve ingrepen. Bijvoorbeeld bij lastige verstandskiezen of wortelresten, bij breuken in het gezicht en bij een verkeerde stand van de kin of kaken. Ook plaatst de kaakchirurg implantaten ter vervanging van een kies of tand of om een kunstgebit op te verankeren. Daarnaast behandelen we  gezwellen in of rond de mond en behandelen we problemen met de speekselklieren en slijmvliezen.

Het team kaakchirurgie richt zich vooral op operatieve ingrepen in mond en aangezicht. Voorbeelden daarvan zijn:

  • verwijderen van verstandskiezen of wortelresten;
  • chirurgische wortelpunt behandelingen;
  • behandelen van afwijkingen van het mondslijmvlies en de speekselklieren;
  • plaatsen van implantaten. Implantaten zijn kunstwortels die in het kaakbot worden gezet op de plek waar eigen tanden en kiezen ontbreken. Op de implantaten kunnen (na een ingroeiperiode) uitneembare prothesen worden vastgemaakt of brugconstructies dan wel kronen worden geplaatst.

     

Lees meer over Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie