Urologie › Treant Zorggroep

Urologie

U komt bij Urologie terecht wanneer u last heeft van uw blaas, nieren, prostaat, nierstenen, incontinentie, urineweginfecties of als u een kwaadaardig gezwel heeft.

Mannen kunnen bij Urologie terecht voor sterilisatie en bij vruchtbaarheidsproblemen (fertiliteit), impotentie of (aangeboren) afwijkingen aan de geslachtsorganen.

De urologen zijn gespecialiseerd in kanker aan de urinewegen, zoals prostaatkanker, blaaskanker en niercelkanker. Urologie beschikt over een niersteenvergruizer, een Holmiumlaser voor de behandeling van nier- en urineleiderstenen en over een Thulliumlaser voor de behandeling van een vergrote prostaat. Ook heeft Urologie een Da Vinci robot. Hiermee is een robot geassisteerde radicale prostatectomie (verwijdering van de prostaat) mogelijk. Er zijn speciale spreekuren voor veelvoorkomende aandoeningen, zoals een spreekuur voor vrouwelijke patiënten met incontinentieklachten en problemen met de bekkenbodem. We werken hierbij samen met de gynaecoloog, de incontinentieverpleegkundige en de fysiotherapeut.