Activiteiten › Treant Zorggroep

Activiteiten

In de vrije tijd

Activiteiten zijn belangrijk voor het ontmoeten van andere mensen én natuurlijk ontspannend en gezellig. In Holdert hebben we allerlei verenigingen voor mensen met dezelfde interesses.
Ook wijkbewoners zijn van harte welkom!

Wat kunt u hier doen?

Elke dag organiseren we leuke activiteiten waaraan u kunt meedoen. We hebben gezelligheidsclubs, clubs met betrekking tot muziek, creatieve clubs, een internetclub en activiteiten rond het geloof.

 • spellenclub op maandagmiddag
 • kaartclub, ook maandagmiddag
 • meer bewegen voor ouderen (MBVO) op dinsdagochtend
 • meer bewegen voor ouderen (MBVO) op dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur voor wijkbewoners
 • Holdertkoor op dinsdagmiddag
 • Koersbal op dinsdagmiddag elke 14 dagen
 • internetcafé op woensdagochtend en donderdagochtend
 • Koffie klassiek (klassieke muziek) op donderdagmorgen
 • puzzelen op donderdagmorgen
 • mannenclub op vrijdagmiddag
 • soos, elke laatste vrijdag van de maand

De bloemschikclub en de crea-doeclub maken ook regelmatig mooie creaties. Om de week is hier op woensdagavond een kerkdienst. Drie keer per jaar vieren we op zondag het Heilig avondmaal, een keer op Goede Vrijdag.

Optredens en uitjes

Ook treedt er vaak een artiest, koor of muziekgroep op. Verder organiseren we af en toe een dagje of avondje uit, bijvoorbeeld naar een museum of de bioscoop. Data maken we via affiches bekend. Deze kunt u ook afhalen bij de receptie van Holdert.

Gezamenlijke activiteiten met De Cocon

Vanuit Holdert werken we veel samen met seniorencentrum de Cocon in Emmen-Centrum. Senioren van de Cocon kunnen meedoen aan activiteiten in Holdert en bewoners van Holdert kunnen deelnemen aan activiteiten in de Cocon. Ook worden er gezamenlijk activiteiten georganiseerd.

Tweede editie Cultureel Dagje Uit

Je zal maar moeilijk ter been zijn… dan is het niet zo makkelijk om er op uit te gaan. Gemeente Emmen en Holdert maken ook dit jaar cultuur weer bereikbaar voor ouderen door een ‘cultureel dagje uit’ te organiseren. In 2017 organiseerde Holdert voor ruim 150 ouderen een culturele rondreis door Emmen. Onderweg werd vier keer gestopt en genoten reizigers van verschillende culturele activiteiten, zoals een optreden van Duo Coevun bij de kleine rietplas en een theatershow van Maters en Roberti. Dit was een groot succes.

Editie 2018

Op 5 juli 2018 volgt een tweede editie in samenwerking met gemeente Emmen. Ouderen herbeleven dit keer een waargebeurd verhaal uit 1925, gaan een ‘plaatselijke regenbui’ niet uit de weg en er komen dit keer trommels aan te pas. Holdert organiseert deze reis samen met een aantal collega-instellingen, De Kunstbeweging en kunstenares Ellen Kroeze.

Meedoen?

U kunt gerust een keertje meedoen om te kijken of een club u bevalt. Voor de clubs en optredens betaalt u met behulp van een strippenkaart, die te koop is bij de receptie (open van 8.30 - 12.30 uur). De meeste activiteiten zijn inclusief een kopje koffie of thee.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de activiteitenbegeleiding. De centrale cliëntenservice, telefoon 0900 0591 (gratis), kan u doorverbinden.

Ga terug naar hoofdpagina locatie