Voorzieningen Scheper › Treant Zorggroep

Voorzieningen Scheper

Om uw verblijf of bezoek in ziekenhuislocatie Scheper zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er de volgende voorzieningen:

Espressobar
Voor een heerlijk kopje koffie met gebak of een vers broodje kunt u terecht bij de Espressobar. Deze vindt u links bij de hoofdingang. U kunt er van maandag tot en met donderdag terecht van 8.30 uur - 16.00 uur en op vrijdag van 8.30 - 15.00 uur (met uitzondering van de vakanties). In het weekend is de bar gesloten.

Eten en drinken
U kunt als patiënt zelf uw maaltijd samenstellen. De zorgassistent komt met de maaltijdwagen langs. U kiest dan uit verschillende gerechten. We houden rekening met uw wensen. Bijvoorbeeld als u vegetarisch wilt eten of om religieuze redenen ander voedsel gebruikt.

Gastenkamers
Op de afdelingen Noord 1 en West 3 zijn verschillende gezellig ingerichte gastenkamers. Daar kunt u als bezoeker samen met de patiënt praten, televisie kijken, een spelletje doen of rustig lezen. De Intensive Care heeft een eigen familiekamer.

Gastvrouwen en gastheren
Voor de hoofdingang en in de centrale hal zijn tijdens werkdagen gastheren en gastdames aanwezig om u te ontvangen en te helpen.  Als u niet bekend bent in ziekenhuislocatie Scheper wijzen ze u de weg of ze lopen even met u mee. Ze zijn herkenbaar aan de blauwe vestjes.

Het is ook mogelijk op de dag van uw afspraak te bellen naar de gastdames. Dan zorgen zij ervoor dat ze op het door u gewenste tijdstip klaar staan om u naar uw afspraak te brengen. Bel tussen 8.30 uur en 14.30 uur naar 0591 69 12 48 of naar 06 52 39 75 93.

Geestelijke verzorging
Een opname kan behoorlijk ingrijpend zijn. Een gesprek van mens tot mens kan helpen om er weer even tegen te kunnen. De geestelijk verzorger van ziekenhuislocatie Scheper biedt een luisterend oor.

Wilt u een afspraak maken met geestelijk verzorger de heer W. de Groot? Dan kunt u dat vragen aan de verpleegkundige. Of u belt 0591 69 13 31. Bent u lid van een kerk of gemeenschap? Zorg dan dat uw opname is doorgegeven aan de contactpersoon van uw kerk of gemeenschap als u bezoek wilt.

In het Scheper is een stiltecentrum. U vindt het centrum op de tweede etage.

Geldautomaat
U kunt geld pinnen bij de geldautomaat in de hal op de begane grond. U vindt de automaat halverwege de centrale hal, tussen straat 2 en 4.

Geboorteloket
U kunt uw pasgeboren baby aangeven bij ons geboorteloket. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Kapper
Bent u opgenomen en wilt u dat de kapper bij u langskomt? Dan maakt de verpleegkundige of de secretaresse van de verpleegafdeling een afspraak voor u. De kosten van de behandeling van de kapper zijn voor uw eigen rekening.

Kerkdienst
Iedere zondag om 10.15 uur kunt u naar een oecumenische kerkdienst in de vergaderzaal op de begane grond. Iedereen is hier welkom. Er zijn ook vrijwilligers die u kunnen begeleiden.

Ligt u op de Intensive Care of Hartbewaking en kunt u niet naar de dienst? Dan kunt u via uw radio meeluisteren op kanaal 37.

Radio en televisie
U heeft een eigen tv boven uw bed. Met het telefoontoestel op het nachtkastje kunt u de radio en tv bedienen. U moet wel een koptelefoon gebruiken die u op het telefoontoestel aansluit. Dat kan uw eigen koptelefoon van thuis zijn. Of u koopt een koptelefoon voor € 2,50 in de winkel beneden in de hal.

Rolstoelen en rollators
In de centrale hal staan een aantal rolstoelen en rollators voor patiënten en bezoekers die slecht ter been zijn. Deze stoelen kunt u vrij gebruiken. U kunt de rolstoel meenemen door een muntstuk van € 2 in het muntslot te doen, net als bij een winkelwagentje. Zet u de rolstoel terug, dan krijgt u vanzelf het muntje weer. Zet u de rolstoel na gebruik s.v.p. wel weer terug op de daarvoor bestemde plaats.

Rookgelegenheid
Treant Zorggroep draagt zorg voor de gezondheid, veiligheid en het welzijn van patiënten, medewerkers en bezoekers. Een rookvrije omgeving hoort daarbij. Roken is dan ook niet toegestaan:

  • in het gebouw;
  • binnen de rookvrije zones.

Wilt u toch roken? Dan vindt u tegenover de ziekenhuislocatie speciale rookruimtes.

Stiltecentrum
Op de 2e etage in het Scheper is een stiltecentrum. Hier kunt u terecht voor een moment van bezinning of gebed. Er liggen boekjes met meditaties en een boek waarin u iets over uzelf kunt opschrijven.

Stralingsklamboe bij EHS of stralingsgevoeligheid
Wanneer er bij u sprake is van elektroh
ypersensitiviteit (EHS) of stralingsgevoeligheid, dan kunt u voor een onderzoek of opname in het ziekenhuis van Treant gebruikmaken van een schermklamboe. Deze mag u zelf meenemen. Ook is het mogelijk dat er voor u een klamboe wordt gehuurd. Daarvoor kunt u bellen met de afdeling Inkoop: 088 130 70 12. Verzoek is wel om dat geruime tijd voor uw onderzoek of behandeling te doen, zodat het huren logistiek voor u kan worden verzorgd.

Taxi's
Bij de hoofdingang is een Taxipoint. Hier kunt u eenvoudig een taxi van de Regiotaxi Zuidoost-Drenthe bestellen. Als u een vervoerspas hebt, bestelt u een taxi door de pas in de daarvoor bestemde gleuf te steken. Tegenover de receptie hangt een taxi-telefoon waarmee u gratis een taxi uit de regio kunt bestellen. Heeft u gebeld, dan kunt u op het scherm zien of de taxi al onderweg is.

Telefoon
Als patiënt kunt u op de locatie uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Deze kunt u niet gebruiken op de afdelingen Intensive Care ende Acute Zorg Afdeling, de couveuseafdeling, de verloskamer en de operatiekamer. Daar kunnen mobiele telefoons namelijk storingen van medische apparatuur veroorzaken.

Op de overige afdelingen mag u uw telefoon gebruiken. Houdt u er wel rekening mee dat veelvuldig gebruik mogelijk storend is voor anderen.

Het toestel op het nachtkastje is niet te gebruiken. Heeft u geen mobiele telefoon? Dan kunt u een toestel lenen. U betaalt dan € 50,00 borg en een prepaid kaart van € 10,00. Bij uw ontslag levert u de telefoon weer in en krijgt u de borg terug.

Thuiszorgwinkel
In de centrale hal, vlakbij de afsprakenbalie, vindt u de Thuiszorgwinkel van Vegro. Hier kunt u terecht voor (gratis) uitleen, verhuur en verkoop van diverse hulpmiddelen. Daarbij kan worden gedacht aan 'handige' hulpmiddelen, babyproducten, bandages, stoelen en rolstoelen, loophulpmiddelen en diverse wellness producten (o.a. hometrainer, massagekussen, weegschaal). Vanuit de Zorgverzekeringswet heeft iedere inwoner van Nederland recht op gratis uitleen van een bepaald assortiment hulpmiddelen. U heeft hiervoor een legitimatiebewijs en de zorgverzekeringspas van degene die het hulpmiddel in gebruik neemt, nodig. De medewerkers in de Thuiszorgwinkel geven  advies en informatie over de verschillende regelingen en producten.

Openingstijden Thuiszorgwinkel:

  • maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 uur - 17.30 uur;
  • zaterdag van 10.00 uur - 16.00 uur.

Wifi
Er is gratis wifi in de ziekenhuislocatie beschikbaar.

Winkel en bezoekersrestaurant
In de centrale hal, vlakbij het atrium, vindt u de winkel en het bezoekersrestaurant van Vermaat. Hier kunt u bloemen, frisdrank, ijs, (warme) snacks, tijdschriften, kranten, wenskaarten, postzegels en veel leuke cadeautjes of verwennerijen kopen. Ook kunt u hier terecht voor een lekker verse kop bonenkoffie met een vers afgebakken patisserie. De winkel en het bezoekersrestaurant zijn alle dagen open:

  • op werkdagen van 8.00 tot 19.30 uur;
  • in het weekend van 12.00 tot 19.30 uur (op zondag vanaf 11.00 uur).

Ziekenhuisplanner.nl
Met behulp van de website ziekenhuisplanner.nl kunt u op eenvoudige wijze via een gezamenlijke agenda ziekenhuisbezoeken plannen en informatie delen met familie, vrienden en kennissen.

Gebruikers van ziekenhuisplanner.nl zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud en het gebruik van hun account op ziekenhuisplanner.nl. De verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van ziekenhuisplanner.nl ligt bij Ziekenhuisplanner.nl BV.