Voorzieningen Refaja › Treant Zorggroep

Voorzieningen Refaja

Om uw verblijf of bezoek in ziekenhuislocatie Refaja zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er de volgende voorzieningen:

Fietsoplaadpunten

Bij de hoofdingang van het Refaja vindt u vier oplaadpunten voor elektrische fietsen. Hiermee kunt u als patiënt of bezoeker uw elektrische fiets opladen tijdens uw bezoek aan het ziekenhuis.

Gastvrouwen en -heren
Voor de hoofdingang en in de centrale hal zijn tijdens werkdagen gastvrouwen en -heren aanwezig om u te ontvangen en u te helpen. Als u niet bekend bent in Refaja, dan wijzen ze u graag de weg of ze lopen even met u mee.

Kapper
Bent u opgenomen en wilt u dat de kapper bij u langskomt? Dan maakt de verpleegkundige of de secretaresse van de verpleegafdeling een afspraak voor u. De kosten van de behandeling van de kapper zijn voor uw eigen rekening. Deze dient u contant te betalen.

Kerkdienst
U kunt als patiënt wekelijks op zondag een kerkdienst bijwonen in de Zwartsenbergzaal. Deze zaal is op de eerste verdieping van de locatie. Op zaterdag krijgt u de vraag of u een dienst wilt bijwonen. Bent u slecht ter been of aan bed gebonden, dan brengen wij u daar ook graag naar toe.

Radio, tv en laptop 
Elk bed is voorzien van een televisie. In de ziekenhuislocatie kunt u uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Voor uw nachtrust en die van uw medepatiënten verzoeken wij u tussen 22.00 uur ‘s avonds en 06.00 's morgens uw telefoonverkeer te beperken.

Tijdens uw opname kunt u ook via het Treant-gastnetwerk op uw eigen meegebrachte laptop/tablet internetten. Een wachtwoord is niet nodig. Het beheer van uw laptop is uw eigen verantwoordelijkheid. Wanneer u liever gebruik maakt van een laptop van de locatie, dan kan dat ook (kosteloos en zolang de voorraad strekt). U kunt dit aangeven bij de verpleging. Vervolgens komt de Facilitaire Dienst bij u langs om de laptop bij uw bed te installeren en de gebruikersovereenkomst met u af te sluiten.

Restaurant en winkel
In de centrale hal van Refaja bevinden zich een klein restaurant en een winkel (Petit Refarant). Zowel patiënten als bezoekers kunnen hier terecht voor een hapje en een drankje, het kopen van kranten, cadeautjes, etc.

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag   09.00 – 19.30 uur
 

Rolstoelen
Bij de hoofdingang staan een aantal rolstoelen voor patiënten en bezoekers die slecht ter been zijn. Deze stoelen kunt u vrij gebruiken. Zet u de rolstoel na gebruik s.v.p. wel weer terug op de daarvoor bestemde plaats.

Rookgelegenheid
Treant Zorggroep draagt zorg voor de gezondheid, veiligheid en het welzijn van patiënten, medewerkers en bezoekers. Een rookvrije omgeving hoort daarbij. Roken is dan ook niet toegestaan:

  • in het gebouw;
  • binnen de rookvrije zones.

Wilt u toch roken? Dan vindt u tegenover de ziekenhuislocatie speciale rookruimtes.

Roomservice
De roomservicemedewerker is voor u het aanspreekpunt voor zaken die niet zorggerelateerd zijn. Dit zijn bijvoorbeeld het even opschudden van het kussen, een glaasje water brengen, de bloemen verzorgen, de kamer schoonmaken, het bed opmaken en kleine boodschapjes doen in de ziekenhuisshop. Mede door invoering van roomservice wil Refaja een patiëntvriendelijke omgeving creëren, waarin u als patiënt de aandacht en service krijgt die u verdient.

Stralingsklamboe bij EHS of stralingsgevoeligheid
Wanneer er bij u sprake is van elektroh
ypersensitiviteit (EHS) of stralingsgevoeligheid, dan kunt u voor een onderzoek of opname in het ziekenhuis van Treant gebruikmaken van een schermklamboe. Deze mag u zelf meenemen. Ook is het mogelijk dat er voor u een klamboe wordt gehuurd. Daarvoor kunt u bellen met de afdeling Inkoop: 088 130 70 12. Verzoek is wel om dat geruime tijd voor uw onderzoek of behandeling te doen, zodat het huren logistiek voor u kan worden verzorgd.

Telefoon
Als patiënt kunt u op de locatie uw eigen mobiele telefoon gebruiken. Deze kunt u niet gebruiken op de operatiekamer. Daar kunnen mobiele telefoons namelijk storingen van medische apparatuur veroorzaken.

Op de overige afdelingen mag u uw telefoon gebruiken. Houdt u er wel rekening mee dat veelvuldig gebruik mogelijk storend is voor anderen.

Vrijwilligers
Diverse vrijwilligers helpen u graag in Refaja. De gastheren en – vrouwen op de begane grond begeleiden u naar de afdeling of wijzen u de weg. De kerkdienstvrijwilligers zorgen ervoor dat u op zondag de kerkdienst kunt bijwonen als u daar behoefte aan hebt.

Wifi
Er is gratis wifi in de ziekenhuislocatie beschikbaar.

Ziekenhuisplanner
Met de website ziekenhuisplanner.nl kunt u op eenvoudige wijze, via een gezamenlijke online agenda, ziekenhuisbezoeken plannen en informatie delen met familie, vrienden en kennissen.

Gebruikers van Ziekenhuisplanner.nl zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud en het gebruik van hun account. De verantwoordelijkheid voor het goed functioneren van deze site berust bij Ziekenhuisplanner.nl BV.