Contact en afspraak Radiologie › Treant Zorggroep

Contact en afspraak Radiologie

U kunt terecht op de ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal.

Contact

Ziekenhuislocatie Scheper, Emmen
Secretariaat Radiologie
Telefonisch bereikbaar: 0591 69 11 00
Straat 6 (begane grond)

Ziekenhuislocatie Bethesda, Hoogeveen
Secretariaat Radiologie
Telefonisch bereikbaar: 0528 28 62 71
Route 56 (1e verdieping)

Ziekenhuislocatie Refaja, Stadskanaal 
Secretariaat Radiologie
Telefonisch bereikbaar: 0599 65 45 97. Zie ook de digitale plattegrond.

Afspraak

Bij de afdeling Radiologie hoeft u voor de meeste onderzoeken geen afspraak te maken. U kunt dan van 8.15 tot 16.30 uur terecht op de afdeling Radiologie.

Voor het maken van een CT, MRI, echografie, botdichtheidsmeting (DEXA) en mammografie kunt u alleen op afspraak terecht. U hebt dan een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Bij een verwijzing van uw huisarts krijgt u een formulier mee. Dit formulier kunt u afgeven bij het secretariaat van de afdeling Radiologie, wanneer u zich op de afdeling meldt. Bij een telefonische afspraak vragen wij u dit formulier bij de hand te houden. Heeft u een verwijzing van de specialist, dan wordt het formulier digitaal naar de afdeling Radiologie gestuurd. U kunt zich dan gewoon melden bij het secretariaat.

Voor uw eerste afspraak neemt u mee:

  • formulier (bij verwijzing door huisarts);
  • patiëntenkaart en afsprakenkaart;
  • verwijsbrief;
  • verzekeringsgegevens;
  • identiteitsbewijs;
  • een overzicht van de medicijnen die u gebruikt.

Komt u voor het eerst of bent u uw patiëntenkaart kwijt? Dan moet u een (nieuwe) patiëntenkaart laten maken voordat u zich bij ons meldt. U doet dat bij de receptie in de centrale hal van de ziekenhuislocatie, vlakbij de ingang.

Voorbereiden
Voor een aantal onderzoeken is voorbereiding noodzakelijk. Dit betekent dat u gevraagd wordt nuchter te komen of juist met een volle blaas. Ook kan het zijn dat u een contrastmiddel moet drinken of een infuus krijgt met een contrastvloeistof. Tijdens het maken van de afspraak wordt u hierover geïnformeerd of krijgt u hiervan schriftelijk bericht.