Contact en afspraak Radiologie › Treant Zorggroep

Contact en afspraak Radiologie

U kunt terecht op de ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal.

Contact

Ziekenhuislocatie Scheper, Emmen
Secretariaat Radiologie
Telefonisch bereikbaar: 0591 69 11 00
Straat 6 (begane grond)

Ziekenhuislocatie Bethesda, Hoogeveen
Secretariaat Radiologie
Telefonisch bereikbaar: 0528 28 62 71
Route 56 (1e verdieping)

Ziekenhuislocatie Refaja, Stadskanaal 
Secretariaat Radiologie
Telefonisch bereikbaar: 0599 65 45 97. Zie ook de digitale plattegrond.

Afspraak

Bij de afdeling Radiologie hoeft u voor de meeste onderzoeken geen afspraak te maken. U kunt dan van 8.15 tot 16.30 uur terecht op de afdeling Radiologie.

Voor het maken van een CT, MRI, echografie, botdichtheidsmeting (DEXA) en mammografie kunt u alleen op afspraak terecht. U hebt dan een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Bij een verwijzing van uw huisarts krijgt u een formulier mee. Dit formulier kunt u afgeven bij het secretariaat van de afdeling Radiologie, wanneer u zich op de afdeling meldt. Bij een telefonische afspraak vragen wij u dit formulier bij de hand te houden. Heeft u een verwijzing van de specialist, dan wordt het formulier digitaal naar de afdeling Radiologie gestuurd. U kunt zich dan gewoon melden bij het secretariaat.

Voor uw eerste afspraak neemt u mee:

  • formulier (bij verwijzing door huisarts);
  • patiëntenkaart en afsprakenkaart;
  • verwijsbrief;
  • verzekeringsgegevens;
  • identiteitsbewijs;
  • een overzicht van de medicijnen die u gebruikt.

Komt u voor het eerst of bent u uw patiëntenkaart kwijt? Dan moet u een (nieuwe) patiëntenkaart laten maken voordat u zich bij ons meldt. U doet dat bij de receptie in de centrale hal van de ziekenhuislocatie, vlakbij de ingang.

Voorbereiden
Voor een aantal onderzoeken is voorbereiding noodzakelijk. Dit betekent dat u gevraagd wordt nuchter te komen of juist met een volle blaas. Ook kan het zijn dat u een contrastmiddel moet drinken of een infuus krijgt met een contrastvloeistof. Tijdens het maken van de afspraak wordt u hierover geïnformeerd of krijgt u hiervan schriftelijk bericht.

Openingstijden tijdens feestdagen

Op maandag 22 april (Tweede Paasdag), donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) zijn de poliklinieken, radiologie- en functieafdelingen en de klinisch chemisch laboratoria gesloten. Ook is er op deze dagen geen bloedafname in het ziekenhuis, op de priklocaties en van de trombosedienst. Tevens is er geen fundusfotografie.

Hebt u spoedzorg nodig? Vanzelfsprekend zijn de spoedposten gewoon geopend.

Op vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) en vrijdag 31 mei (dag na Hemelvaartsdag) zijn de ziekenhuislocaties regulier geopend.