Kortdurende Intensieve Zorgafdeling (KIZ) › Treant Zorggroep

Kortdurende Intensieve Zorgafdeling (KIZ)

Ouderen die niet langer in het ziekenhuis hoeven te verblijven, maar die zichzelf tijdelijk ook niet thuis kunnen redden, kunnen terecht op de afdeling voor Kortdurende Intensieve Zorg op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Na uw ziekenhuisopname verblijft u tijdelijk op deze afdeling om te revalideren. Vervolgens keert u terug naar huis of wordt u doorverwezen naar één van onze zeventien locaties voor wonen en zorg of andere zorgaanbieders. 

De Kortdurende Intensieve Zorg afdeling is gehuisvest op de eerste etage van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal. Hier kunnen in totaal negen ouderen terecht in moderne een- of tweepersoonskamers. De kamers zijn voorzien van een bed, nachtkastje, kledingkast, zithoek en een wastafel. Elke kamer heeft een eigen toilet en badkamer. U kunt uw kamer inrichten met eigen meegebrachte spullen zoals uw eigen wekker, fotolijstjes of een radio. Ook kunt u gratis gebruikmaken van ons Wifi-netwerk.

Woonkamer
De afdeling heeft een grote, gezamenlijke woonkamer met twee ‘privéhoekjes’. In de woonkamer kunt u eten, televisie kijken of de krant lezen.

Zorgteam

Het zorgteam werkt intensief samen met specialisten en behandelaars van ziekenhuislocatie Refaja en het revalidatieteam van locatie De Horst in Emmen. Behandelaars, bijvoorbeeld fysiotherapeuten, komen naar ouderen toe om op de afdeling samen te werken aan herstel.

Bezoek

Op de afdeling zijn geen bezoektijden. Wel vragen wij u uw bezoek niet tijdens de maaltijden te ontvangen. U kunt uw bezoek ontvangen in uw kamer of in het restaurant op de begane grond.