Vulvapoli › Treant Zorggroep

Vulvapoli

Op de vulvapoli van Treant Zorggroep werken gynaecologen en dermatologen samen om patiënten met klachten van de ‘vulva’, de huid rondom de vagina, te helpen. Tijdens het maandelijkse spreekuur kunnen vrouwen op de poli terecht voor onderzoek en behandeling. Zowel de gynaecoloog als dermatoloog is tijdens dit spreekuur aanwezig.

Samenwerking Gynaecologie en Dermatologie

De vulvapoli bij Treant is een samenwerking tussen de specialismen Gynaecologie en Dermatologie. Bepaalde gynaecologische klachten hebben raakvlakken met klachten van de huid en andersom. Veel klachten van vrouwen gaan gepaard met jeuk, pijn, een schraal gevoel en seksuele problemen. Wanneer dat nodig is verwijst de poli u naar een bekkenfysiotherapeut, seksuoloog of uroloog.

Zowel ziekenhuislocatie Scheper in Emmen als ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal hebben een vulvapoli. Ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen heeft er geen, maar huisartsen uit deze regio kunnen vrouwen vanzelfsprekend naar een andere locatie van Treant Zorggroep verwijzen.

Gynaecoloog Ruth Elberink en dermatoloog Gerda van der Wier verzorgen de poli in Emmen, waar in Stadskanaal gynaecoloog Marjon Riksen en verpleegkundig specialist dermatologie Nanna Gelling  zich op de poli over de patiënten ontfermen.

Afspraak

Voor een afspraak op de vulvapoli heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

V.l.n.r.: Ruth Elberink, Gerda van der Wier, Nanna Gelling en Marjon Riksen
V.l.n.r.: Ruth Elberink, Gerda van der Wier, Nanna Gelling en Marjon Riksen