Snelle uitslag dankzij dagkliniek › Treant Zorggroep

Snelle uitslag dankzij dagkliniek

Binnen één dag meerdere onderzoeken ondergaan en diezelfde dag krijgt u nog de uitslag.  Dat is nu mogelijk voor (kwetsbare) ouderen dankzij de dagkliniek op ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep.

In de dagkliniek organiseren we de zorg zo dat u zo min mogelijk naar het ziekenhuis hoeft te komen. Binnen één dag ondergaat u meerdere onderzoeken en diezelfde dag krijgt u de uitslag in een afrondend gesprek met de specialist. De keuze voor onderzoek op de dagkliniek wordt gemaakt door de geriater op basis van gegevens van de verwijzer (meestal uw huisarts). Als duidelijk is dat aanvullend onderzoek zoals een echo, een scopie of een consult van een andere specialist gewenst is, vindt dit op één dag plaats. Het behandelplan wordt gezamenlijk vastgesteld. Gedurende de dag dat u op de dagkliniek bent, wordt u begeleid door vrijwilligers van Treant.

Patiëntervaringen

Mevrouw Eckelhoff en meneer Sairin zijn geriatrische patiënten met een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. Zij maakten begin juni voor het eerst gebruik van de dagkliniek van Treant Zorggroep. In de dagkliniek ondergingen zij alle benodigde onderzoeken op één dag én kregen dezelfde dag nog uitslag van de geriater, specialist in het behandelen van ouderen.

Snel en persoonlijk

Het bezoek aan de dagkliniek duurt vaak tot begin van de middag . “De middag was zo voorbij dankzij de goede zorgen van vrijwilliger Sjoukje de Groote’, vertelt meneer Sairin. “Ze schonk koffie en thee, haalde leesvoer, begeleidde mijn moeder naar verschillende onderzoeken en serveerde een heerlijke lunch”, aldus de dochter van mevrouw Eckelhoff.  “Een vast aanspreekpunt is fijn, het voelde direct vertrouwd.” De dagkliniek bevindt zich op de begane grond en is ingericht met gemakkelijke stoelen, een televisie, goede internetverbinding en twee naastgelegen spreekkamers. “Alle onderzoeken op een dag, persoonlijke begeleiding van Sjoukje, een prettige huiskamer om tot rust te komen én een afrondend gesprek met de geriater. Wat wil je nog meer?” aldus meneer Sairin.

Specialismen

De dagkliniek kan binnenkort ook gebruikt worden door andere specialisten van Treant Zorggroep.