Dialysecentrum Emmen (DCE) › Treant Zorggroep

Dialysecentrum Emmen (DCE)

Werken uw nieren niet goed en heeft u dialyse nodig? Dan kunt u terecht in het Dialysecentrum Emmen. Het centrum biedt plaats aan ongeveer tachtig tot negentig chronische hemodialysepatiënten.

Buiten de dag- en avonddialyses kunt u in het centrum ook terecht voor nachtelijke dialyse.

Verder bieden we verschillende soorten peritoneaal dialyses(buikspoeling) aan. Iedere patiënt maakt in overleg met de nefroloog zelf de therapiekeus: hemodialyse, peritoneaal dialyse of waar mogelijk transplantatie.

Dialyseren

De nieren zijn twee boonvormige organen, ongeveer zo groot als een vuist. Ze liggen aan beide kanten van de wervelkolom, hoog in de buikholte. De nieren zorgen ervoor dat de afvalstoffen uit het bloed via de urine uw lichaam verlaten. Zo houden ze het lichaam schoon. Werken de nieren niet goed, dan komen er ongewenste afvalstoffen in het bloed. Het lichaam wordt hier ziek van (niervergiftiging). Met de dialyse kunnen we de afvalstoffen uit het lichaam verwijderen.

Voeding en medicijnen

Naast de dialyse spelen uw voeding en het juiste medicijngebruik een belangrijke rol.

Meer over voeding en medicijnen

Vakantiedialyse

Bent u in Emmen of omgeving met vakantie? Ook dan bent u welkom in ons dialysecentrum. Zonodig bieden we ook hulp bij peritoneaal dialyse.

Meer over de vakantiedialyse

Kwaliteit

Vanzelfsprekend staat in ons dialysecentrum kwaliteit en veiligheid voorop. Onze dialysezorg voldoet aan de landelijke kwaliteitsnormen en is HKZ-gecertificeerd.

Team

In ons dialysecentrum staat een professioneel en gemotiveerd behandelteam klaar om u als patiënt de best mogelijke zorg te bieden. Dit zijn niet alleen nefrologen (specialisten op het gebied van nierziekten) en dialyseverpleegkundigen, maar ook afdelingsassistenten, diëtisten, maatschappelijk werkers, diabetesverpleegkundigen, secretaresses en technici.

Meer informatie over het Dialysecentrum Emmen