Basisspoedpost (BSP) › Treant Zorggroep

Basisspoedpost (BSP)

Treant Zorggroep heeft een basisspoedpost in Stadskanaal (vanaf 6 januari 2020) en in Hoogeveen (vanaf 6 april 2020). Op de basisspoedpost kunt u alleen terecht na verwijzing door uw huisarts of de huisartsenpost. De basisspoedpost is bedoeld voor laagcomplexe zorgvragen en niet-levensbedreigende situaties en is zeven dagen per week open van 8.00 tot 23.00 uur. Op de basisspoedpost werken een basisarts (arts-assistent) en een gespecialiseerd verpleegkundige.

Echte spoedeisende zorg nodig? U kunt terecht bij de SEH

Wanneer u echt spoedeisende zorg nodig heeft, kunt u bij Treant terecht op de spoedeisende hulpafdeling in Emmen. U kunt terecht bij de spoedeisende hulp wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts of met een ambulance gebracht wordt. De spoedeisende hulpafdeling is specifiek ingericht op complexe zorgvragen en levensbedreigende situaties.

Patiënten bellen huisarts, huisartsenpost of 112

Voor spoedeisende vragen kunt u bellen met het spoednummer van uw eigen huisarts en buiten kantoortijden naar de huisartsenpost. Bij levensbedreigende situaties belt u met het alarmnummer 112. Voor de beste zorg is het belangrijk dat u altijd eerst belt en niet onaangekondigd naar het ziekenhuis komt.