Team prostaatkanker › Treant Zorggroep

Team prostaatkanker

Al onze bevlogen professionals hebben ervoor gekozen zich te specialiseren in prostaatkanker. Ons behandelteam bestaat uit urologen, radiologen, radiotherapeuten, nucleair geneeskundigen, pathologen, internist-oncologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, oncologisch consulenten, verpleegkundigen en laboranten.

In het nabehandeltraject zijn ook psychologen en medisch maatschappelijk werkers betrokken. Ook zij zijn gespecialiseerd in het leveren van zorg aan prostaatkankerpatiënten.

Vast aanspreekpunt

Naast het feit dat de beste en modernste medische onderzoeken en behandeling(en) belangrijk zijn, vinden wij de zorg er omheen minstens zo belangrijk. In een periode die veel spanning en onzekerheid met zich mee brengt, is de behoefte aan duidelijkheid en persoonlijke begeleiding groot. U krijgt tijdens het gehele traject een casemanager, een gespecialiseerd verpleegkundige, die u begeleidt en die de geboden informatie inzichtelijk voor u maakt. Zij is gedurende uw hele onderzoeks- en behandeltraject uw aanspreekpunt.

Meestal is de casemanager een verpleegkundig consulent. Een verpleegkundig consulent heeft zowel verpleegkundige als medische kennis.