Movembermaand › Treant Zorggroep

Movembermaand

Movembermaand

November is movember! Dé maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Treant Zorggroep besteedt in november elk jaar aandacht aan prostaatkanker. In 2018 deden we dat met het symposium ‘Prostaatkankerzorg in de regio’ voor huisartsen en de publiekslezing ‘Prostaatkanker’ voor patiënten en overige geïnteresseerden. Beide avonden vonden plaats in Westerbork.

Tijdens zowel het symposium als de publiekslezing kwamen onderwerpen zoals de robot geassisteerde verwijdering van de prostaat, radiotherapie en behandelingen bij uitgezaaide prostaatkanker en seksualiteit aan bod. Ook de Prostaatkankerstichting was beide avonden aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

‘Prostaatkanker komt veel voor. Het is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen ouder dan 45 jaar,’ vertelt Peter Kleingeld, uroloog en medisch manager Urologie bij Treant. ‘Het is daarom ook ontzettend belangrijk dat we veel aandacht besteden aan deze ziekte en de behandelingsmogelijkheden ervan.'