Algemene informatie › Treant Zorggroep

Algemene informatie

Het team prostaatkanker van Treant Zorggroep bundelt alle kennis van en ervaring met prostaatkankerzorg, om zo de best mogelijke diagnostiek en behandeling van prostaatkanker mogelijk te maken. Onze artsen, physician assistants en (oncologie)verpleegkundigen werken nauw samen.

Treant Zorggroep is onderdeel van Prostaatcentrum Noord Nederland en behandelt samen met het UMCG, Ommelander Ziekenhuis Groningen, Saxenburgh Groep Hardenberg en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) patiënten met prostaatkanker. Alle patiënten die bij deze ziekenhuizen komen vanwege prostaatkanker, worden in het multidisciplinair overleg van Prostaatcentrum Noord Nederland besproken om zo tot de beste behandeling voor de patiënt te komen. Het multidisciplinaire behandelteam overlegt wekelijks en bepaalt na de onderzoeken of en welke behandeling nodig is.

Naast alle medische kennis hebben onze zorgprofessionals veel aandacht voor uw psychische en sociale welbevinden

Met een doorverwijzing van de huisarts kunt u binnen 14 dagen bij ons terecht voor een afspraak met een uroloog.

Prostaatkankerzorg op drie ziekenhuislocaties

U kunt bij ons op alle ziekenhuislocaties terecht voor prostaatkankerzorg. Op alle locaties is het mogelijk om een diagnose te stellen. Wel kan het zijn dat u voor een MRI een bezoek moet brengen aan ziekenhuislocatie Bethesda of Refaja en voor een operatie naar ziekenhuislocatie Scheper wordt doorverwezen. Op de drie ziekenhuislocaties van Treant zijn controles na afloop van de behandeling mogelijk.

Nieuwste technieken

Indien een verwijdering van de prostaat voor u de juiste behandeling is, dan vindt een operatie plaats in ziekenhuislocatie Scheper. Al deze operaties voeren onze specialisten met behulp van de Da Vinci robot uit. Deze operatie wordt ook wel robot geassisteerd genoemd. De robot stelt de urologen in staat om zeer nauwkeurig te werken, waardoor complicaties tijdens en na de operatie minder voorkomen.