Kwaliteit › Treant Zorggroep

Kwaliteit

Treant Zorggroep verleent zorg volgens de belangrijkste richtlijnen voor kankerzorg en voor ziekenhuizen in het algemeen

Voor de behandeling van bloed- en lymfklierkanker geldt aansluitend:

Patiëntenwijzer bloedkanker en lymfklierkanker
Het groene vinkje voor bloed- en lymfeklierkankerzorg wordt toegekend aan ziekenhuizen die goede zorg bieden aan patiënten met kanker in het bloed of lymfeklieren. Deze zorg wordt ook wel hemato-oncologische zorg genoemd.

Om in aanmerking te komen moet het ziekenhuis aan minimaal twaalf voorwaarden voldoen.  De voorwaarden zijn opgesteld door de Stichting Hematon en de Patiëntenkoepel Leven met kanker. Het ziekenhuis van Treant voldoet op alle drie locaties aan deze eisen.

Hematon is een patiëntenorganisatie die de belangen behartigt van mensen met een hemato-oncologische aandoening en mensen die een stamceltransplantatie hebben ondergaan. Hematon helpt patiënten en hun naasten bij het maken van een keuze voor een ziekenhuis. Via hun website geeft Hematon informatie over de kwaliteit van zorg bij bloedkanker en lymfklierkanker in de Nederlandse ziekenhuizen, ook die van Treant.