Voorlichtingsochtend over borstprotheses › Treant Zorggroep

Voorlichtingsochtend over borstprotheses

Geplaatst op: 25 september 2017

Na de diagnose borstkanker volgt in veel gevallen een operatie. Soms een operatie waarbij de gehele borst verwijderd wordt, soms een borstsparende operatie. Voor vrouwen die na de operatie kiezen voor het dragen van een uitwendige prothese of voor juist bewust kiezen voor het níet dragen van een prothese, organiseren wij dinsdag 17 oktober een voorlichtingsochtend over protheses, van 10.00 tot 11.30 uur.

Onze verpleegkundigen vertellen tijdens de ochtend over de verschillende mogelijkheden op het gebied van (kleine) deelprotheses, schaalprotheses en volledige borstprotheses, wat de verschillen tussen deze protheses zijn en vertellen meer over het dragen van een prothese. Ook is er een ervaringsdeskundige aanwezig, aan wie vragen gesteld kunnen worden.  

Lingerie en badkleding
Er zijn tijdens de voorlichtingsochtend verschillende partijen aanwezig die gespecialiseerd zijn in het aanmeten van borstpotheses en de mogelijkheden op het gebied van lingerie en badkleding laten zien, ook voor vrouwen die ervoor kiezen geen prothese te dragen. Ook zijn Knitted knockers en Stichting BreiBoezem aanwezig met gebreide borstprotheses.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor deze ochtend is zeer gewenst en kan via prothesevoorlichting@treant.nl. Wilt u meer informatie over de prothesevoorlichting? Neem dan contact op met physician assistant Linda Wolf, via 0528 28 64 00.

Locatie en tijd
De voorlichtingsochtend vindt plaats op dinsdag 17 oktober en begint om 10.00 uur (de zaal is open vanaf 9.45 uur). Rond 11.30 uur zal de ochtend eindigen. De voorlichting vindt plaats in de grote zaal in ziekenhuislocatie Bethesda (routenummer 64), dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen.

Deze voorlichtingsochtend wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Roparun

Gerelateerde locaties