Succesvolle verwenmiddag voor borstkankerpatiënten › Treant Zorggroep

Succesvolle verwenmiddag voor borstkankerpatiënten

Geplaatst op: 30 mei 2017

Dinsdag 30 mei organiseerde het Mammacentrum van Treant Zorggroep een verwenmiddag voor (ex-)borstkankerpatiënten. Ruim vijftig vrouwen genoten van deze middag, die in het teken stond van ontspanning, verzorging en creativiteit.

Voor de deelnemers was er een uitgebreid programma: een mooie armband maken, ontspannende zentangles leren tekenen, je nagels laten verzorgen en voorzien van een mooie lak, je rug en schouders laten masseren. En ook je handen en voeten laten masseren behoorde tot de mogelijkheden.

Ontspannen sfeer
Patiënten en ex-patiënten zijn enthousiast: ‘Wat een fijne middag, in een ontspannen sfeer. Heerlijk om op deze positieve manier aangeraakt te worden. Normaal gesproken gebeurt dat alleen bij de fysiotherapeut of tijdens een controleafspraak, dus deze middag is zalig.’ Angelica de Lorenzo, physician assistant: ‘Dat is ook precies de reden waarom we deze middag hebben georganiseerd. Bij het Mammacentrum vinden we persoonlijke aandacht erg belangrijk. Om dat niet alleen in de spreek- of onderzoekskamer te kunnen doen, maar ook in deze vorm van een verwenmiddag is natuurlijk heel erg fijn.’

Tegenwicht
Bij Elly van der Hoeff en Janine van der Meer konden de dames hun nek en schouders lekker laten masseren: ‘Vrouwen ervaren het als licht en ontspannend; als een soort tegenwicht tegen de spanning die de onderzoeken en de behandeling met zich meebrengen.’

Mammacentrum
Het Mammacentrum van Treant Zorggroep is hét borstkankercentrum van Noord-Nederland als het gaat om eendagsdiagnostiek, sate-of-the-art behandelmethoden én persoonlijke aandacht. Patiënten kunnen na verwijzing elke werkdag terecht. Daarnaast is ook academische kennis in huis aanwezig. Kortom, het gespecialiseerde en multidisciplinaire borstkankerteam van Treant staat elke dag klaar om de best mogelijke zorg te leveren.