Publiekslezing lichamelijke klachten na operatie en/of bestraling borstkanker › Treant Zorggroep

Publiekslezing lichamelijke klachten na operatie en/of bestraling borstkanker

Geplaatst op: 7 september 2017

Aan een operatie en/of bestraling bij borstkanker kunnen vrouwen lichamelijke klachten overhouden. Klachten zoals pijn, vermoeidheid, fibrose (verharding van het borstweefsel) en lymfoedeem. Hier zijn er meerdere behandelingen voor mogelijk, bijvoorbeeld hyperbare zuurstoftherapie, lymfoedeemtherapie en huidtherapie. Iedereen die meer over dit onderwerp wil weten, is van harte welkom bij de gratis publiekslezing op dinsdag 3 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen.

De lezing, georganiseerd door Sigrid’s Garden in samenwerking met Treant Zorggroep en het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde (IvHG), staat in het teken van de behandelingsmogelijkheden van de lichamelijke klachten na borstkanker. Oncologisch chirurg Leonié Smit van het Mammacentrum van Treant Zorggroep gaat in op borstkanker en de rol van het Mammacentrum van Treant. Angelique Ymker van het IvHG legt uit wat radiotherapie is en wat de mogelijkheden op het gebied van hyperbare zuurstoftherapie zijn. Daarnaast komen oedeemtherapeuten Margreet Smallegange en Theresa ten Have vertellen over oedeemtherapie.

Aanmelden
De publiekslezing is in inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen op dinsdag 3 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Aanmelding is noodzakelijk. Dit kan via e-mail: publiekslezing@treant.nl of telefonisch via 0591 69 17 89. Het volledige programma van de publiekslezing vindt u op onze website.