Opening en open huis Mammacentrum Hoogeveen › Treant Zorggroep

Opening en open huis Mammacentrum Hoogeveen

Opening en open huis Mammacentrum Hoogeveen

Geplaatst op: 24 augustus 2016

Op zaterdag 8 oktober, tijdens de borstkankermaand, opent Treant Zorggroep officieel haar nieuwe regionale Mammacentrum in Hoogeveen. Het centrum is specifiek bedoeld voor de diagnostiek en behandeling van borstafwijkingen, in het bijzonder van borstkanker. Dit wordt gevierd met een open huis van 11.00 – 16.00 uur.

Tijdens het open huis kunnen belangstellenden een kijkje nemen op het Mammacentrum, dat is gelegen op de vijfde etage van ziekenhuislocatie Bethesda. Medewerkers van alle disciplines die bij het Mammacentrum werken geven dan tekst en uitleg over de benodigde onderzoeken, de nieuwe diagnostische apparatuur en de behandeling in z’n algemeen. Naast rondleidingen worden er ook publiekslezingen gegeven over borstkanker.

Alles bij elkaar
In het Mammacentrum in Hoogeveen kunnen de patiënten op één dag en op één afdeling terecht voor alle benodigde onderzoeken. Ook een eventuele operatie vindt in Hoogeveen plaats. Op de andere twee ziekenhuislocaties in Emmen en Stadskanaal blijven de nabehandelingen, zoals chemokuren, en controles mogelijk.

In het centrum wordt alle kennis van en ervaring met borstkankerzorg gebundeld, om daarmee de best mogelijke diagnostiek en behandeling van borstkanker in Noord-Nederland mogelijk te maken. Naast alle medische kennis hebben de zorgprofessionals van het centrum veel aandacht voor het psychische en sociale welbevinden van de patiënt.