Borstkankerzorg Treant Zorggroep beloond met roze lintje › Treant Zorggroep

Borstkankerzorg Treant Zorggroep beloond met roze lintje

Geplaatst op: 6 juli 2017

De borstkankerzorg van Treant Zorggroep is beloond met het roze lintje. Elk jaar kent Borstkankervereniging Nederland (BVN) het borstkankerlintje toe aan zorginstellingen die zorg bieden die goed aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt.

‘We zijn ontzettend blij met deze erkenning voor de goede borstkankerzorg die we leveren’, aldus bestuursvoorzitter Carla van de Wiel. ‘Met het Mammacentrum in Hoogeveen bundelen we alle kennis en expertise op dit gebied. Het roze lintje van Borstkankervereniging Nederland is een bevestiging van het feit dat we iedere patiënt een behandeling op maat bieden.’

 

Nieuwste technieken en de beste specialisten
Oncologisch chirurg Léonie Smit: ‘In het Mammacentrum bieden we onze patiënten de nieuwste technieken en beste specialisten rondom borstkankerzorg. Door alles op één afdeling te plaatsen kunnen we alle benodigde onderzoeken op dezelfde dag doen. Nog diezelfde middag krijgen zij de uitslag. Het roze lintje betekent dat onze Mammacentrum en onze borstkankerzorg door patiënten gewaardeerd wordt en daar doen we het iedere dag voor.’

Monitor Borstkankerzorg
De criteria voor het roze lintje zijn tot stand gekomen op basis van gesprekken met patiënten, beroepsgroepen, zorgverleners en verzekeraars. Jaarlijks worden de criteria weer aangescherpt om ziekenhuizen te stimuleren patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De Monitor Borstkankerzorg van BVN is een online keuzehulp die patiënten inzicht geeft in hoe de borstkankerzorg in een zorginstelling georganiseerd is en in welke mate deze zorg voldoet aan de verwachtingen van BVN over patiëntgerichte zorg.

Mammacentrum
Het Mammacentrum van Treant Zorggroep is hét borstkankercentrum van Noord-Nederland als gaat om eendagsdiagnostiek, state-of-the-art behandelmethoden én persoonlijke aandacht. Patiënten kunnen na verwijzing van de huisarts elke werkdag terecht. Daarnaast is ook academische kennis in huis aanwezig. Kortom, het gespecialiseerde en multidisciplinaire borstkankerteam staat elke dag klaar om de best mogelijke zorg te leveren. Via treant.nl/mammacentrum kunnen patiënten aanvullende informatie vinden over de borstkankerzorg van Treant Zorggroep.