Wondverpleegkundige › Treant Zorggroep

Wondverpleegkundige

De wondverpleegkundige geeft advies, begeleiding en behandeling aan bewoners en cliënt met (complexe) wondproblematiek. Denk hierbij aan preventie van een doorligwond of een open been. Maar ook uit  het opstellen en uitvoeren van een wondbehandeling, advies aan de betrokken hulpverleners en observatie van het verloop.

Wondzorg

Door ziekte en/of immobiliteit kunt u te maken krijgen met (risico op) doorligwonden, of kunt u opgenomen worden met operatie- of traumawonden. Voor complexe wondzorg wordt de wondverpleegkundige ingezet.

Wat doet de wondverpleegkundige?

  • De wondverpleegkundige wordt ingezet bij specialistische wondproblematiek.
  • De wondverpleegkundige geeft voorlichting, informeert, adviseert en begeleidt u bij de wondbehandeling.
  • De wondverpleegkundige fungeert als belangrijke schakel tussen u en de andere behandelaars, zoals de behandelend arts, diëtist, ergotherapeut, of fysiotherapeut. De wondverpleegkundige stemt de behandelingen op elkaar af zodat u de optimale wondbehandeling krijgt.
  • De wondverpleegkundige heeft een actieve rol in het bevorderen van de deskundigheid met betrekking tot de wondzorg van de verzorgenden en verpleegkundigen.

Kwaliteit

De wondverpleegkundigen van Treant Care staan geregistreerd in het kwaliteitsregister, zijn lid van de beroepsvereniging V&VN Wondexpertise  en van het WCS kenniscentrum wondzorg.
De wondverpleegkundige handelt binnen wettelijke kaders en beroepscode.