Wonen › Treant Zorggroep

Wonen

Prettig wonen in Zuidermarke

Kunt u niet meer volledig voor uzelf zorgen of hebt u regelmatig zorg nodig? Dan kan Zuidermarke een goede oplossing zijn: u kunt hier wonen en zorg ontvangen, eventueel tijdelijk. Dat kan lichte of weinig zorg zijn tot uitgebreide zorg die u 24 uur per dag nodig hebt. Daarbij gaat het er steeds om dat u zich prettig voelt; het gaat ons om uw welzijn.

Zorg én behandeling

In Zuidermarke wonen mensen die verzorging nodig hebben (verzorgingshuiszorg) en mensen die verpleging of behandeling (verpleeghuiszorg) nodig hebben. Daarbij kan het gaan om lichamelijke klachten of ziekten (somatische zorg) of om geheugenproblemen en -verlies, zoals bij dementie (psychogeriatrische zorg). We leggen hier de nadruk op het 'gewone' wonen, het mag wel huiselijk zijn. Als uw zorgbehoefte groter wordt, is het niet nodig om nog eens te verhuizen.

Voor mensen met lichamelijke klachten of ziekten

U woont zelfstandig in uw appartement, maar hebt altijd de benodigde zorg in de buurt. We helpen u met de dagelijkse handelingen die u niet meer kunt. Bijvoorbeeld bij opstaan, wassen, aankleden, kousen aandoen, eten en naar bed gaan.

De meeste appartementen in Zuidermarke zijn ruim en daardoor ook geschikt voor (echt)paren. De appartementen hebben een aparte slaapkamer, een grote badkamer, keuken en een berging met een wasmachineaansluiting: u kunt dus - als u dat wilt - uw eigen was doen. De meeste kamers hebben een balkon. Mensen wonen hier niet ingedeeld naar de hoeveelheid zorg die ze nodig hebben, maar door elkaar. Enkele appartementen op de derde verdieping zijn iets kleiner, maar hebben wel een verstelbaar aanrecht en zijn daardoor geschikter voor mensen met een rolstoel.

Voor mensen met dementie

Mensen met dementie, zoals Alzheimer, bieden we zorg en begeleiding in kleinschalig wonen (maximaal 10 personen) op de vierde verdieping van ons huis. Hier bieden wij belevingsgerichte zorg in een beschermende, warme omgeving. Het gaat om wat de bewoner voelt, vindt en wil, waarbij wij hem of haar – binnen grenzen – de grootst mogelijke vrijheid bieden.

De afdeling beschikt tevens over een dakterras met een verhoogde balustrade en glazen wanden als beschutting tegen de wind. Zo kunnen bewoners heerlijk buiten zitten als het weer het toelaat. Bewoners beschikken op hun eigen appartement een keukenblok, een aparte slaapkamer, douche, toilet en berging.

Koken op de huiskamer
Op de huiskamers is er gestart met zelf koken. Door het zelf koken op de huiskamer ontstaat er een ware (geur)beleving. Het stimuleert de zintuigen. Voor het zelf koken zijn wij mede afhankelijk van vrijwilligers die het leuk vinden om voor 10 bewoners te koken. Lijkt dit u leuk en heeft u een passie voor koken, meldt je dan nu snel aan als vrijwilligers op de huiskamer.

Tijdelijke opvang

U kunt hier ook tijdelijk terecht in een van de zes KDO-kamers (kortdurende opvang).
Bijvoorbeeld na een opname in het ziekenhuis of als uw partner of mantelzorger tijdelijk niet voor u kan zorgen.

Als u aan het revalideren bent, kunt u hier de behandeling krijgen die u nodig hebt. Wij schakelen voor u de benodigde hulpverleners in, zoals een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut.
Meer over onze hulpverleners >

Als er plaats is, kunt u hier ook terecht voor logeren. Het is echter niet mogelijk om dit ruim van tevoren te reserveren.

Inleunwoningen

We hebben vier inleunwoningen voor bewoners met een zorgindicatie. Deze zijn van wooncorporatie Domesta, maar de toewijzing voor de woningen doen wij. Uw interesse kunt u bij Domesta aangeven. 
Woont u in een inleunwoning, dan kunnen we u alle zorg bieden die u nodig hebt.
 

Sfeer

Voor de aankleding van Zuidermarke is er een decoratieteam aangesteld. Onze medewerkers zorgen elk seizoen weer voor een passende sfeer in het gebouw. Hiervoor geeft de Stichting Vrienden van Zuidermarke en Oostermarke ook weleens een bijdrage. 

Ga terug naar hoofdpagina locatie