Wonen in Veltman › Treant Zorggroep

Wonen in Veltman

Huiselijke woongroepen

De bewoners van Veltman leven in huiselijke woongroepen van 8 tot 10 bewoners. In een woongroep wonen mensen met een vergelijkbare zorgvraag. De hoeveelheid zorg die zij nodig hebben, varieert.

De slaapkamer

Bewoners hebben een eigen slaapkamer of delen die met een andere bewoner. De bewoner kan de kamer - of het eigen deel - zelf inrichten met eigen spullen. De slaapkamer is voorzien van een telefoonaansluiting, kabel voor radio en tv een een internetverbinding.

De woongroep

Elke woongroep heeft een gezamenlijke huiskamer, waar bewoners koffie drinken, wat kunnen lezen, tv kijken en samen eten. Overdag gaan de bewoners naar onze dagbestedingscentra.

De woongroep heeft een aantal vaste, professionele begeleiders. Zij spannen zich in om de bewoners een vertrouwde, huiselijke en veilige leefomgeving te bieden, met een goede structuur. Een plek waar zij zichzelf kunnen en mogen zijn. Waar naar hen geluisterd wordt en de verpleging, verzorging en begeleiding op hun wensen is afgestemd. Zo proberen we de sociale en psychische zelfstandigheid van onze bewoners te bevorderen.

Tuin

Op het terrein van Veltman is een mooie grote tuin met meerdere terrassen. Bewoners kunnen hier lekker zitten of wat rondwandelen.

Renovatie en verbouw Veltman

In maart 2017 start Treant Zorggroep met de renovatie en verbouw van locatie Veltman. De huidige huisvesting ondergaat een flinke metamorfose om meer ruimte en comfort te creëren voor cliënten.
Lees de laatste bouwupdate!

Ga terug naar hoofdpagina locatie