Wonen met zorg in Valkenhof › Treant Zorggroep

Wonen met zorg in Valkenhof

Wonen, zorg en welzijn

We bieden hier wonen met zorg (verzorgingshuiszorg) en wonen met intensieve zorg en/of behandeling (verpleeghuiszorg). U woont zelfstandig in uw appartement, maar hebt altijd de benodigde zorg in de buurt.

Ouderen met lichamelijke klachten

We bieden zorg aan oudere mensen met een chronische ziekte en/of lichamelijke beperkingen. Deze zorg wordt ook wel somatische zorg genoemd. We helpen u met de dagelijkse handelingen die u niet meer alleen kunt. Bijvoorbeeld opstaan, douchen of baden, aankleden, eten en naar bed gaan. Als het nodig is, dan schakelen we ook een behandelaar in, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist.

Kleinschalig wonen

Sommige mensen zijn gebaat bij het bieden van een dagstructuur. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die tijdens hun verblijf in Valkenhof wat in de war raken of licht gaan dementeren. We kijken dan of het kleinschalig wonen iets voor hen is. U heeft dan een appartement dat u en uw familie zelf kunnen inrichten. Overdag bent u in de gezamenlijke huiskamer, waar we een dagelijks, huiselijk ritme aanhouden. We drinken samen koffie, doen spelletjes, luisteren muziek of kijken wat tv. In de huiskamer is ook een keuken; we bereiden hier het eten en eten ook samen. Een vast team van medewerkers biedt hier zorg, met hulp van vrijwilligers. Dat u zich hier prettig en veilig voelt, vinden we heel belangrijk. Momenteel zijn we in Valkenhof bezig met een verbouwing. Deze is begin januari klaar en dan hebben we een ruimere huiskamer met een kookeiland. Wanneer mensen gaan dwalen, is het jammer genoeg nodig om voor hen een ander huis te zoeken waar zij dan beter gedijen.

Het appartement

Een appartement in Valkenhof bestaat uit een woonkamer met apart keukenblok, een ruime slaapkamer en een ruime berging met wasmachineaansluiting. Natuurlijk kunt u uw appartement inrichten zoals u zelf wilt, zolang dit de zorgverlening niet belemmert. Binnenkort beschikken alle appartementen ook over wifi.

Ook tijdelijke zorg

In Valkenhof bieden we ook tijdelijke zorg. U kunt hier terecht voor een kortdurende opname na een ziekenhuisopname of als uw partner of naaste tijdelijk niet voor u kan zorgen door ziekte, vermoeidheid of vakantie.

Ga terug naar hoofdpagina locatie