Praktische zaken › Treant Zorggroep

Praktische zaken

Financiering en indicatie

Voor de zorg en begeleiding van Valkenhof heeft u een indicatie nodig. Onze zorgbemiddelaar geeft u daar bij de kennismaking informatie over en kan u bij de aanvraag begeleiden. U krijgt de indicatie van het regionale Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ. De soort zorg die u krijgt en hoe vaak u die zorg krijgt, staat in het 'zorgzwaartepakket', het ZZP. U kunt de zorgbemiddelaar bereiken via tel. 0900 0591.

Het kan zijn dat uw zorgbehoefte anders is dan in uw indicatie is omschreven. Bijvoorbeeld omdat u behoefte heeft aan extra zorg. U kunt dan tegen een redelijke vergoeding gebruik maken van onze aanvullende dienstverlening. Bespreek dit ook met onze zorgbemiddelaar. Woont u in een aanleunwoning of in de buurt, dan kunt u gebruik maken van Volledig Pakket Thuis.

Cliëntenraad van Valkenhof

Valkenhof heeft een lokale cliëntenraad die de belangen behartigt van de bewoners en cliënten. De Cliëntenraad (CR) heeft ook een brievenbus in de hal, die alleen door de leden van de CR geopend wordt.
Ook is er een centrale, overkoepelende cliëntenraad die de belangen van alle cliënten van Treant Zorggroep bewaakt.

Hier werken of vrijwilligerswerk doen?

Zou u wel in Valkenhof willen werken of hier vrijwilligerswerk willen doen? Gelukkig hebben we hier veel vrijwilligers, namelijk zo'n 50 (op 45 bewoners). Maar er kunnen er altijd meer bij. Ga in beide gevallen naar onze vacaturepagina.

Cadeautje

Wilt u een zorgverlener van Valkenhof bedanken voor zijn of haar goede zorgen? Doe dat dan in de vorm van een gift aan bijvoorbeeld de Stichting Vrienden van Valkenhof. Medewerkers mogen namelijk geen cadeaus aannemen.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer:

Bij het NS-station in Emmen neemt u stadslijn 3. U stapt uit bij de halte Uilenveld. Dan is het nog ongeveer drie minuten lopen naar Valkenhof.

Met de auto:
U kunt de auto gratis parkeren bij de ingang van Valkenhof.

Ga terug naar hoofdpagina locatie