Dagcentrum voor ouderen met en zonder dementie › Treant Zorggroep

Dagcentrum voor ouderen met en zonder dementie

U woont in uw eigen vertrouwde omgeving, maar u mist contact met anderen en wilt graag hulp bij uw persoonlijke verzorging. Het dagcentrum in Oostermarke in Emmen biedt uitkomst met verzorging en begeleiding.

Hoe fijn zou het zijn als u nieuwe mensen ontmoet? Dat u weer lekker kan koken en samen met anderen kan eten? En hoe handig zou het zijn als u hulp krijgt met uw persoonlijke verzorging? In het dagcentrum krijgt u dagverzorging en kunt u meedoen aan begeleide activiteiten. Dat is heel prettig voor uzelf, maar ook voor uw naasten en mantelzorgers.

Voor wie is het dagcentrum?

U komt in aanmerking voor het dagcentrum als u hulp nodig heeft om uw dag structuur en een zinvolle invulling te geven en als u hulp nodig heeft bij uw dagelijkse verzorging. Het dagcentrum is voor mensen variërend in de leeftijd van 50 tot ruim in de 90 jaar. Mensen met beginnende dementie zijn ook van harte welkom in het dagcentrum. Dit zelfde geldt voor buurtbewoners, zij kunnen ook deelnemen aan activiteiten. Het dagcentrum biedt plek voor 15 tot 16 bewoners.   

Het dagprogramma en activiteiten

U komt één of meerdere dagen naar het dagcentrum in Oostermarke. Bij binnenkomst staat het ontbijt klaar en drinkt u samen met andere bezoekers een kop koffie of thee. Hierna bepaalt u zelf wat u gaat doen. Wilt u puzzelen of even rustig de krant lezen? Neem plaats in een van de vele gezellige hoekjes van het dagcentrum. Hebt u zin om te helpen met koken? Dat kan in onze eigen keuken. U kunt aardappelen schillen of de boontjes doppen. Ook kunt u meedoen aan diverse activiteiten zoals wandelen, handwerken, schilderen, sjoelen of fietsen in een rolstoelfiets samen met een vrijwilliger. Dit kan zowel in groepsverband als individueel. Samen met u bepalen medewerkers en vrijwilligers uw dagprogramma en begeleiden u hierbij.

Dagen en tijden 

U kunt elke dag van 8.30 – 20.00 uur naar het dagcentrum. Tussen de middag eten we samen een warme maaltijd en in de avond is er een broodmaaltijd.

Indicatie en kosten

Voor dagverzorging in het dagcentrum hebt u een indicatie nodig. Via de gemeente kunt u hulp krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Heeft u een indicatie voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan regelt u dagverzorging via de Wlz. Heeft u hierbij hulp nodig? Neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars via 0900 0591.

Interesse en contact

Denkt u dat het dagcentrum in Oostermarke iets voor u is? Of voor uw naaste? En wilt u een kijkje komen nemen? Neem dan contact op via 0900 0591

Ga terug naar hoofdpagina locatie