Sport › Treant Zorggroep

Sport

Sport

Wanneer u op leeftijd bent, is het soms lastig om voldoende beweging te krijgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om toch te bewegen. In De Schoel bieden we diverse sportactiviteiten aan die voor ouderen geschikt zijn.

Koersbal: Senioren Belang Sleen organiseert koersbal voor bewoners van De Schoel en dorpsgenoten. Koersbal is een sport dat lijkt op jeu de boules. U speelt dit spel alleen met grotere ballen. We spelen koersbal binnen. De sport vereist geen zware inspanning, zodat u de sport tot op hoge leeftijd kunt spelen.

Zitgymnastiek: Bij zitgymnastiek beweegt u in groepsverband en is er goede begeleiding aanwezig. De oefeningen die u doet, zijn speciaal voor ouderen gemaakt.

Biljarten: Even een balletje stoten? Dat kan in de centrale hal van De Schoel. Hier staat een biljarttafel waar u zowel als bewoner of dorpsgenoot samen kunt biljarten. Kom gerust binnen!

Duofietsen: Als u niet meer zelfstandig kunt fietsen of dit gewoon niet meer durft, dan is de duofiets een mooie oplossing. Met vrijwilligers van het Rode Kruis gaat u als bewoner van De Schoel of dorpsgenoot van Sleen er op de duofiets op uit. Het Rode Kruis organiseert deze fietstochten van ongeveer 20 km rond Sleen. Natuurlijk is er een onderbreking voor de koffie-of theestop.

Videofiets: Voor een beeldscherm fietsen en tegelijkertijd op een scherm mooie bewegende beelden zien van bijvoorbeeld Sleen. Het is mogelijk met de videofiets. Dankzij deze fiets blijft u actief en fit èn kunt u tegelijkertijd mooie beelden van de omgeving bekijken.

Beweegpad: Op het beweegpad legt u een wandelroute af en doet u tegelijkertijd eenvoudige lichamelijke oefeningen. Zo komt u toch aan uw beweging toe! Dat is belangrijk, want bewegen geeft voldoening, brengt u met andere mensen in contact, stimuleert de hersenen en verbetert het denkvermogen.

Beweegtuin: Binnenkort kunt u bij De Schoel gebruikmaken van de beweegtuin. Hierin staan toestellen die speciaal ontwikkeld zijn voor ouderen. Ze zijn namelijk gericht op coördinatie, balans, lenigheid en uithoudingsvermogen. U kunt de toestellen zelfstandig gebruiken, maar ook onder begeleiding als u dat liever heeft. Binnenkort legt Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn de tuin aan bij De Schoel.

Wandelen: Even een ommetje maken? Dat kan met ondersteuning van vrijwilligers. Het kopje koffie of thee onderweg vergeten we natuurlijk niet.