Zorg thuis en services › Treant Zorggroep

Zorg thuis en services

Zorg en diensten bij u thuis

Woont u in uw eigen woning in de buurt van De Paasbergen? Dan kunt u gebruik maken van onze zorg thuis en services (diensten). U krijgt dan alle ondersteuning die u nodig hebt.
Dat kan ook als u in of bij een van de volgende ouderensteunpunten woont:  Akkershof in Exloo, Mondkersheem in Tweede Exloërmond en De Vrijheidshof in Valthermond. 

Thuiszorg

Ons Zorg Thuis-team biedt:

 • persoonlijke verzorging
 • individuele begeleiding
 • verpleging
 • professionele therapieën

Dit behoort tot 'Leveste Zorg aan huis', de naam die Treant Zorggroep geeft aan het Volledig Pakket Thuis (VPT). Met VPT kunnen verzekerden met hun CIZ-indicatie thuis dezelfde zorg krijgen die ze in een woonzorgcentrum zouden ontvangen.

Personenalarmering

Als u het prettig vindt om altijd snel hulp in te kunnen roepen, dan bieden we personenalarmering. Hierbij draagt u een alarmknop om uw pols of hals. Drukt u op de knop, dan bereikt uw noodoproep ons en komt een medewerker van ons in actie of wordt uw contactpersoon gealarmeerd.
Meer over personenalarmering >

Op vakantie met zorg

Wilt u op vakantie, maar heeft u zorg nodig? Dan kunnen wij u die ook op uw vakantieadres bieden. Niet alleen kunnen mensen met een zorgvraag zo óók recreëren, het maakt het tevens mogelijk mantelzorgers ten tijde van vakantie enigszins te ontlasten. We hebben afspraken met een prachtig hotel in Odoorn en een vakantiepark in Klijndijk:

Dit kan met een CIZ-indicatie, maar ook zonder. In het laatste geval betaalt u de zorg zelf.

U kunt op uw vakantieadres gebruik maken van de volgende diensten:

 • Verzorging
 • Verpleging
 • Begeleiding
 • Personenalarmering
 • Mantelzorgondersteuning
 • Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en andere eerstelijnszorg
 • Activiteitenprogramma

Verblijft u op het vakantiepark? Dan kunnen wij u ook helpen bij het aanpassen van uw caravan, bijvoorbeeld als het gaat om de toegankelijkheid.

Zowel jong en oud kunnen op hun vakantieadres gebruik maken van de zorg van De Paasbergen. Zo kunnen wij ook de nachtzorg van een hulpbehoevend kind op ons nemen en zo het gezin een nachtje ontzorgen.

Uiteraard is het voor de zorgontvanger ook mogelijk te verblijven in De Paasbergen, bijvoorbeeld als er sprake is van zwaardere zorg.

Meer weten? Informeer bij onze zorgbemiddelaar via 0900 0591 (1 cent per minuut).

Betalingsmogelijkheden van onze zorg

Onze zorg is te verkrijgen met een indicatie van het CIZ, maar ook via een persoonsgebonden budget (pgb).
Verder bieden we particuliere zorg: u bepaalt zelf het aantal uren zorg en het soort zorg. U betaalt de zorg dan zelf.
Meer over kosten en vergoedingen >

Keurmerk Undercover Nurse

In oktober 2015 ontving het team Zorg aan Huis van Unit 2 van woonwijkcentrum De Paasbergen in Odoorn het keurmerk Undercover Nurse. Dit keurmerk staat garant voor kwalitatief hoogwaardige zorg, waarin de wettelijke normen van de overheid centraal staan. Het team is getoetst door verpleegkundigen van het Care & Care & Quality Institute.

 

Ga terug naar hoofdpagina locatie