Dagbesteding voor ouderen in Odoorn en omliggende dorpen › Treant Zorggroep

Dagbesteding voor ouderen in Odoorn en omliggende dorpen

U woont zelfstandig en zou dat het liefst nog een tijdje blijven volhouden. Toch vindt u het lastig om uw dag structuur te geven, mist u sociale contacten en heeft u ondersteuning nodig bij uw dagelijkse verzorging. De dagbesteding in De Paasbergen in Odoorn biedt uitkomst met ondersteuning en hulp.

Hoe fijn zou het zijn om leeftijdsgenoten te ontmoeten? Dat u uw hobby kunt blijven uitoefenen, uw dag een vaste structuur krijgt of u weer samen kan koken en eten?

De dagbesteding in Odoorn helpt u bij het behouden en verbeteren van uw eigen vaardigheden, biedt gezelligheid en geeft structuur aan uw dag. Dat is heel prettig voor uzelf, maar ook voor uw naasten en mantelzorgers.

Voor wie is de dagbesteding?

U komt in aanmerking voor dagbesteding als u thuis woont, maar wel extra steun nodig heeft of hulp nodig heeft met het invullen van uw dag. Ook mensen die wonen in De Paasbergen maken gebruik van de dagbesteding. De dagbesteding is ook voor ouderen met beginnende dementie.

Het dagprogramma

U komt één of meerdere dagen of dagdelen naar de dagbesteding in De Paasbergen. Bij binnenkomst drinkt u samen met andere bezoekers een kop koffie of thee. Hierna bepaalt u zelf wat u gaat doen. U kunt meedoen aan diverse activiteiten zoals handwerken, wandelen, groepsgymnastiek of houtbewerken. Bekijk hier alle activiteiten. Dit kan zowel in groepsverband als individueel. Of misschien heeft u zelf een idee voor een leuke activiteit. Geef dit dan altijd aan.

Samen met u bepalen we uw dagprogramma. Er zijn twee groepen: de ene groep bestaat uit 8 tot maximaal 10 ouderen én de andere groep is voor 6 tot maximaal 8 ouderen. Bij ons geldt: niets moet, alles mag!   

Tijdens de dagbesteding kunt u ook ondersteuning bij uw persoonlijke verzorging krijgen. Denk aan bijvoorbeeld aan een bezoek aan de kapster of pedicure die werkzaam zijn in De Paasbergen.

Dagen en tijden  
U kunt dagelijks terecht op de dagbesteding. De meeste bezoekers komen om 10.00 uur en gaan om 16.00 uur weer naar huis. Anderen blijven liever tot 20.00 uur. Zelfs in het weekend kunt u terecht op de dagbesteding. Het is maar net waar u of uw naaste behoefte aan heeft: alles is bespreekbaar. Als u de hele dag blijft, kunt u tussen de middag en in de avond mee-eten.

Wat kost dagbesteding?

Afhankelijk van uw situatie valt dagbesteding (en vervoer) onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw situatie. Wij informeren u hier graag over.  Op dit moment is de eigen bijdrage onafhankelijk van inkomen gesteld op €19,00 per vier weken exclusief de maaltijden die u tijdens de bezoeken gebruikt.

Wij helpen u graag bij het aanvragen van een beschikking  bij de WMO

Gratis vervoer

Over het vervoer van en naar de dagbesteding hoeft u zich geen enkele zorgen te maken: vrijwilligers halen u op met de bus van De Paasbergen en brengen u ook weer veilig thuis.

Interesse en contact

Denkt u dat dagbesteding in De Paasbergen iets voor u is? Of voor uw naaste? En wilt u een kijkje komen nemen? Neem dan contact op met zorgbemiddelaars.

06 20 11 26 78 / 0591 22 87 62 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag)
Ga terug naar hoofdpagina locatie