Joost - dokter › Treant Zorggroep

Joost - dokter

Ik ben vanuit Haarlem naar Sleen (Drenthe) verhuisd omdat we meer ruimte wilden voor ons gezin. We dachten altijd: later als we oud zijn, kopen we een oude boerderij met veel ruimte. Maar waarom zouden er daar eigenlijk mee wachten? Op een gegeven moment besloten we daarom vrij radicaal om met ons gezin te vertrekken uit de stad.

Wie een uitdaging zoekt, kan die in het noordoosten van het land zeker vinden. De tekorten in de zorg lopen op. In deze omgeving is dat al het geval. Als je naar het buitengebied gaat is er niet alleen letterlijk veel ruimte, maar kan je ook echt pionieren. Hoe organiseren we de zorg bijvoorbeeld zo dat we minder mensen nodig hebben? Je kunt bijna zeggen dat we een voorbeeld zijn voor regio’s die over 10 tot 20 jaar dezelfde problemen krijgen.

Zelf krijg ik als specialist ouderengeneeskunde veel energie van het contact met de patiënten en de familie eromheen. Ik zorg ervoor dat ik wat meer tijd neem om het gesprek met ze aan te gaan zodat we kunnen overleggen over de beste behandelingen. Soms heeft een oudere bijvoorbeeld iets anders nodig, dan de standaard procedures voorschrijven. Daar ben ik heel veel mee bezig. Daarnaast vind ik het erg leuk om dingen te ontwikkelen die de zorg vernieuwen, vooral op ICT-gebied. Op die manier probeer ik bijvoorbeeld de administratiedruk te verminderen. Of systemen te implementeren die je meer informatie kunnen geven om je werk beter te doen.