Zwaantje met Alzheimer woont bij Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Zwaantje met Alzheimer woont bij Treant Zorggroep

De dochter van Zwaantje vertelt over het contact met de medewerkers van Treant.

Mijn moeder woont nu zo’n half jaar bij Treant. Ze heeft alzheimer en gaat snel achteruit. Als familie willen we nog graag zo veel als mogelijk bij haar zijn. Mijn vader bezoekt haar dagelijks. Op sommige heldere momenten zie je dat mijn moeder ons herkent, dan is er weer even écht contact. Ze houdt van wat rumoer om zich heen, we zijn met zes kinderen thuis, dus het was altijd druk. Het is een geruststelling om te zien dat de medewerkers van Treant écht oog hebben voor mijn moeder. Vertellen hoe het gaat kan ze niet meer, maar haar lichaamshouding laat heel goed zien hoe ze zich voelt.

Hoe verloopt het contact met Treant?

Samen met mijn vader zijn wij de eerste contactpersonen van mijn moeder. We zien en spreken de directe verzorgenden van mijn moeder regelmatig en we kunnen haar dossier en de dagelijkse rapportages online inzien. Belangrijke afspraken leggen we hierin vast, bijvoorbeeld over haar medicatie. Daarnaast vinden we het als familie ook fijn om onze bijdrage te leveren. Het zit soms in kleine dingen, als een wandeling in de tuin en laatst zijn we met een aantal bewoners een ijsje gaan halen.

Wat wens je nog voor je ouders?

Binnenkort nemen we mijn moeder nog een keer mee naar huis. Mijn vader heeft aangegeven dat graag te willen voordat ze komt te overlijden. Na overleg met de medewerkers van Treant hebben we afgesproken deze wens tot uitvoer te brengen. Natuurlijk wel op een moment dat mijn moeder zich goed voelt en we denken dat ze het aankan. We weten allemaal dat we binnenkort afscheid moeten nemen, maar voelen ons enorm gesteund en geholpen door de medewerkers van Treant.