Standplaats Emmen › Treant Zorggroep

Standplaats Emmen

Binnen regio Emmen worden Henriët Dijkstra (GZ-psycholoog en praktijkopleider), Hanna Meijer (psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog), Channah Pastink (psycholoog), Sven van Heuveln (psycholoog),  Jacquelien Nienhuis (psycholoog), Eelke Oerlemans (psycholoog) en Gerry Snippe (psychodiagnostisch medewerker) je collega’s. Klik op de namen om hun LinkedIn-profiel te bekijken.

Laagdrempelig

De collega’s binnen de vakgroep vinden het belangrijk om laagdrempelig contact te hebben met elkaar en met vragen weten zij elkaar dan ook altijd te vinden. Eens per twee weken is er een vakgroepoverleg. Iedere vier weken sluit hier ook de leidinggevende bij aan. In dit vakgroepoverleg bespreken zij de dagelijkse dingen en beleidszaken. Daarnaast wisselen de collega’s hier ook de bij scholingen en symposia opgedane kennis uit.

We vinden het als vakgroep ook belangrijk en gezellig om af en toe eens iets anders met elkaar te doen; dan gaan we met elkaar uit eten of wordt er bijvoorbeeld fanatiek deelgenomen aan een pubquiz in de plaatselijke kroeg.

13 locaties

Het team van regio Emmen is werkzaam op 13 locaties, die over het team verdeeld zijn. Sommige grote locaties worden door twee van onze collega’s bediend. Het leuke van meerdere locaties is dat je caseload uit zeer diverse populaties bestaat en dat daarnaast huizen met een zelfde populatie er een hele eigen sfeer en cultuur op nahouden. Hou je van afwisseling, dan is dit dus echt iets voor jou!

Alle overleggen van de vakgroep vinden plaats in De Horst. Binnen De Horst wordt zowel psychogeriatrische als somatische zorg geboden. Ook is hier de geriatrische revalidatie gecentreerd. Daarnaast zijn er vier grotere woonzorgcentra, De Paasbergen, Zuidermarke, Holdert en De Schutse, met ieder een totaal andere sfeer. Zo ligt De Paasbergen in een prachtige rustige en bosrijke omgeving en staat Holdert midden in het centrum van Emmen, met uitzicht op de dierentuin. Binnen deze locaties biedt Treant zowel verzorgingshuiszorg als verpleeghuiszorg. Hierdoor krijg je als psycholoog veel verschillende verwijzingen en werk je zowel multidisciplinair als zelfstandig in overleg met een huisarts.

Naast de grotere woonzorgcentra zijn er meerdere verzorgingshuizen in de omgeving, waar we ons in overleg met de zorg en op verwijzing van de huisarts inzetten voor onze bewoners. Deze locaties spreiden zich uit van Dalen tot aan Schoonoord. Uiteraard brengen deze huizen ook weer een totaal eigen sfeer met zich mee.

Als laatste verdient locatie Veltman te Weiteveen extra aandacht. Deze beschermde woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen is prachtig gelegen aan het natuurgebied het Bargerveen. Binnen Veltman kunnen bewoners met passende zorg en begeleiding zoveel mogelijk hun eigen leven blijven leven.

Geen dag is hetzelfde

Met zo veel verschillende huizen en cliëntenpopulaties zal geen dag hetzelfde voor je zijn. Omwille van continuïteit van de zorg aan onze bewoners proberen we afdelingen en locaties zo weinig mogelijk te rouleren, maar iedere collega kan zijn voorkeur uitspreken en vaak dienen de mogelijkheden zich dan vanzelf aan.

Informatie

Wil je meer weten? Bel gerust met Henriët Dijkstra (06 31 76 83 98)