Piet heeft een beroerte (CVA) gehad en woont samen met Annie bij Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Piet heeft een beroerte (CVA) gehad en woont samen met Annie bij Treant Zorggroep

Annie vertelt hoe zij en haar man Piet bij Treant zijn terecht gekomen.

De dokter heeft verteld dat Piet een CVA heeft gehad. Zijn hersenen werken niet goed meer. Praten is lastig voor hem en hij is snel duizelig. Dat alles is moeilijk. We hebben echt geprobeerd om in ons vorige huis te blijven wonen, het was zo’n fijne plek. Maar ik kon de zorg voor Piet niet meer alleen dragen. Nu we verhuisd zijn gaat het een stuk beter met ons beiden, we genieten zo goed mogelijk van het leven en van elkaar!

Hoe zijn jullie bij Treant terecht gekomen?

Sinds Piet onwel is geworden zijn we verschillende keren in de ziekenhuislocatie Scheper geweest. Dat was altijd een heel gedoe, omdat ik geen rijbewijs heb. We hebben daarom veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de artsen en therapeuten te spreken op de locatie De Paasbergen in Odoorn. We raakten langzaam vertrouwd met deze plek en de medewerkers leerden ons ook kennen. Zij zagen dat mijn zorg voor Piet zwaar was. Maar gelukkig ook dat dat we na 50 jaar huwelijk onafscheidelijk zijn.

Hoe gaat het met jullie verder?

Ik blijf voorlopig bij Piet wonen in De Paasbergen. Natuurlijk is deze locatie vooral een goede woonplek voor hem. Maar ik kan hier vrijwilligerswerk doen, naar de kapper en het is fijn om elke dag bij Piet te kunnen zijn. De verzorgenden, verpleegkundigen en ik zijn een hecht team geworden, samen houden we Piets gezondheid goed in de gaten. We leven met de dag en omarmen elk fijn moment met elkaar.