Ouderenzorg zit in je › Treant Zorggroep

Ouderenzorg zit in je

Ouderenzorg zit in je

Treant Zorggroep is een trotse deelnemer aan de campagne 'Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je.' Vijftien zorgorganisaties in Noord-Nederland lanceerden deze campagne.

Het werken in de ouderenzorg kampt met een negatief imago. Veel mensen hebben geen realistisch en positief beeld van het werken in de ouderenzorg. Terwijl de behoefte aan verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderenzorg steeds groter wordt. Daardoor wordt het steeds moeilijker voor zorgorganisaties om mensen te vinden om te komen werken in de ouderenzorg. Medewerkers in de zorg geven echter aan het werken met ouderen veelal mooi en belangrijk te vinden. Daarom startte ZorgpleinNoord samen met vijftien zorgorganisaties de campagne ‘Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je'. Treant Zorggroep maakt hier onderdeel van uit.

Op de website www.ouderenzorgzitinje.nl en de Facebookpagina vertellen medewerkers uit de ouderenzorg over hun ervaringen tijdens het werken met ouderen. Zo vertelt onze verpleegkundige Michelle Jeuring, werkzaam in De Valkenhof, over haar ervaring met het werken in de ouderenzorg. Ook zijn er mogelijkheden om in contact te komen met organisaties in de ouderenzorg als schoolverlater, zij-instromer of werkende in een andere sector. Daarvoor bieden de vijftien deelnemers meeloopdagen, werk-leertrajecten en vacatures. Onze verpleegkundige Michelle Jeuring van woonwijkcentrum De Valkenhof in Emmen is een van de boegbeelden van de campagne. ‘Werken met ouderen biedt zoveel diepgang’.