Jannie revalideert bij Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Jannie revalideert bij Treant Zorggroep

Jannie vertelt over haar ervaring

Ik ben Jannie, ben 72 jaar en woon in Borger. Ondanks dat mijn man vier jaar geleden is overleden heb ik nog steeds een heel actief leven. Ik ga weekendjes weg met vriendinnen, geniet van mijn kleinkinderen en woon in een gezellig wijkje waar ik veel mensen ken. Ik heb een fijn appartement en doe regelmatig vrijwilligerswerk bij het pannenkoekenrestaurant vlakbij, als gastvrouw.

Wat is er gebeurd?

Vorige week ben ik gestruikeld tijdens het boodschappen doen. Ineens lag ik op straat. Met de ambulance ben ik naar het ziekenhuis gebracht. Daar constateerde de artsen dat ik mijn heup gebroken had. Nu heb ik een nieuwe heup en revalideer ik in locatie De Horst in Emmen. Omdat er geen lift in mijn appartementencomplex is en ik nog erg onzeker ben, verblijf ik tijdelijk in het expertisecentrum. Het is fijn dat Treant deze mogelijkheid biedt. Daarnaast is het hier een stuk gezelliger dan in het ziekenhuis. Ik heb een eigen kamer en badkamer en kan hier elke dag mijn oefeningen doen onder begeleiding van de therapeuten.

Hoe verder?

Samen met de therapeuten werken we aan de doelen in mijn behandelplan. Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk weer naar huis. Maar ik ben niet zo fit meer en wil niet overal een beroep doen op anderen. Mijn huisarts is ook betrokken en zal wanneer ik thuis ben mijn contactpersoon blijven. Waarschijnlijk krijg ik nog wat extra ondersteuning van de thuiszorg en mijn dochter kan op afstand gelukkig veel betekenen.