Harm heeft verschillende lichamelijke klachten en woont bij Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Harm heeft verschillende lichamelijke klachten en woont bij Treant Zorggroep

Harm vertelt wat hij prettig vindt bij Treant.

Mijn vader was een boer, we hadden zo’n 120 koeien op het land staan. Mijn moeder huisvrouw en met zes kinderen (allemaal jongens) had ze d’r handen vol aan ons. Ik hou van buiten zijn. “Hard werken wordt beloond!” zij mijn vader altijd en dat deed ik dan ook.

Ik ben jong getrouwd en al snel kregen we kinderen. Nu ik daarop terug kijk had ik beter wat rustiger aan kunnen doen. Na 10 jaar zijn we gescheiden, sindsdien woon ik alleen. Mijn kinderen en kleinkinderen zie ik graag maar ze wonen niet dichtbij en ik kan, door mijn rolstoel, niet gemakkelijk reizen.

Waar woon je?

Ik had een klein huisje aan de rand van het dorp. Maar fysiek ging ik op een gegeven moment snel achteruit. De geest wilde nog wel, maar mijn gewrichten zijn letterlijk versleten. Ik kon geen boodschappen meer doen zonder pijn. Dan kan je niets meer en wil je alleen nog maar op bed liggen. Mijn kinderen hebben toen samen met de huisarts actie ondernomen. Samen zijn we op zoek gegaan naar een betere woonplek. Inmiddels woon ik bij Treant, op  locatie Het Ellertsveld in Schoonoord. Daar hebben ze er ook voor gezorgd dat ik een elektrische rolstoel kreeg, waardoor ik weer vaker naar buiten kan. Dat doet me ontzettend goed!

Wat vind je prettig bij Treant?

Ik heb veel contact met medebewoners, sommige ken ik zelfs nog van vroeger. Dan drinken we samen een jenevertje in de tuin en halen we oude herinneringen op. Elke dag maak ik een ommetje in mijn rolstoel. Daarnaast heb ik goed contact met de verzorgenden en verpleegkundigen, zij zijn er als dat nodig is. Dat geeft een gerust gevoel. Het is een fijne plek om te wonen en te weten dat ik hier écht oud kan worden.