Gerda is bij Treant Zorggroep voor een crisisopname › Treant Zorggroep

Gerda is bij Treant Zorggroep voor een crisisopname

Gerda aan het woord...

Ik ben Gerda en heb mijn hele leven in Zuidwolde gewoond, samen met Johan. Tot mijn grote verdriet is hij een aantal jaren geleden overleden. We hadden het altijd fijn samen en alles goed voor elkaar. Na zijn overlijden ben ik in ons huis blijven wonen samen met onze kat. Dat was niet altijd makkelijk. Maar het was ook vertrouwd en de herinneringen zijn me erg dierbaar. Sindsdien waren de buren een belangrijke steun voor mij.

Waarom ben je nu bij Treant?

Ik kan het me niet goed meer herinneren. Ik wilde een vaas uit het keukenkastje pakken en lag ineens op de grond. Er was iets gebroken in mijn been, dat voelde ik direct. Ik heb lang moeten wachten op hulp. Gelukkig heeft de buurvrouw alarm geslagen toen ze mij hoorde roepen. In het ziekenhuis hebben ze goed voor me gezorgd. Ik voelde me erg zwak en moest geopereerd worden. Daarna kon ik niet meteen naar huis, maar er was wel een plek vrij in het Tonckenshuys in Zuidwolde. Daar woon ik nu, vlakbij mijn oude huis.

Hoe verder?

Ik ben erg op mezelf en wil anderen niet tot last zijn. Nu ik een paar weken in het Tonckenshuys woon om aan te sterken, voelt dit ook als een fijne plek. Ik heb mijn eigen appartement en ze zijn zo aardig geweest om mijn kat en een paar spullen uit mijn huis over te brengen. We zijn nu samen aan het kijken of ik terug kan naar huis of in het Tonckenshuys blijf wonen. Aan dat idee moet ik nog wel erg wennen. Maar ik voel me steeds beter en hoef me niet overal meer zorgen om te maken. Dat geeft ook een gerust gevoel.