Vragen over woensdag 20 november › Treant Zorggroep

Vragen over woensdag 20 november

Gaat mijn afspraak op 20 november door?

Heeft u geen persoonlijk bericht ontvangen? Dan gaat uw afspraak in het ziekenhuis gewoon door.

Waarom wordt er actie gevoerd?

De onderhandelingen tussen de vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over een nieuwe cao Ziekenhuizen zijn vastgelopen. Daarom hebben de vakbonden een landelijke actiedag aangekondigd op woensdag 20 november. Ze hopen hiermee dat de NVZ alsnog aan hun eisen tegemoet komt.

Welke actie staat er gepland?

Op woensdag 20 november draaien enkele afdelingen van de ziekenhuislocaties van Treant een zondagsdienst.

Wat zijn zondagsdiensten?

Een zondagsdienst op een doordeweekse dag houdt in dat de afdelingen wat betreft de patiëntenzorg werken alsof het een zondag is. Tijdens een zondagsdienst worden alleen spoedgevallen behandeld (spoedonderzoeken, spoedinterventies, spoedopnames en spoedoperaties).

Welke afdelingen binnen de ziekenhuizen van Treant draaien een zondagsdienst?

Onder andere de OK’s (operatiekamers), radiologie op ziekenhuislocaties Stadskanaal en Emmen en drie verpleegafdelingen van ziekenhuislocatie Scheper doen mee aan de actie en draaien op woensdag 20 november een zondagsdienst. 

Goed om te weten: alle spoedzorg is beschikbaar, alle geplande oncologische ingrepen gaan door én alle poliklinieken en de apotheek zijn geopend.

Heeft u geen persoonlijk bericht ontvangen, dan gaat uw afspraak in het ziekenhuis gewoon door.

Wat merken patiënten en bezoekers van de acties?

Omdat de acties van te voren zijn aangekondigd, hebben we een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen. Een aantal geplande afspraken voor diagnostiek en behandeling en geplande operaties (m.u.v. oncologische ingrepen) worden verplaatst. Patiënten ontvangen hierover persoonlijk bericht. Met alle patiënten is of wordt zo spoedig mogelijk een nieuwe afspraak ingepland. Wij vinden dit vervelend voor de betrokken patiënten.

Mensen die hun naaste(n) wil/willen bezoeken, zijn welkom tijdens de reguliere bezoektijden op alle afdelingen. Ook op de verpleegafdelingen die deelnemen aan de actie.

We verwachten dat er op de actiedag zelf wat reuring is op de ziekenhuislocaties. Wellicht wordt er door een actiegroep flyers uitgedeeld en hangen er spandoeken.