Bob heeft gedragsproblemen en woont bij Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Bob heeft gedragsproblemen en woont bij Treant Zorggroep

Bob vertelt wat Treant Zorggroep voor hem betekent

Ik ben Bob, 42 jaar en kom uit Amsterdam. Ik hou van het vrije leven en heb overal en nergens gewoond en van geleefd. Toen ik jong was had ik een vrouw en droomden we van een huisje op het strand. We leefden van de muziek, elke dag was het feest. Nu is het soms moeilijk om de dag door te komen. Ik heb wel vrienden maar die zijn niet altijd goed voor mij geweest. Zo bestaat mijn leven vooral uit ups- en downs.

Wat betekent Treant voor jou?

De GGD heeft mij in contact gebracht met locatie Veltman in Weiteveen. Het accepteren van hulp vind ik lastig, maar de laatste tijd was ik niet meer mezelf. Ondanks mijn ingewikkelde leven was ik altijd vrolijk en hield ik van mensen om me heen. Maar ik kreeg steeds vaker ruzie en was vaak in de war. Hier hebben artsen van het ziekenhuis me onderzocht. Ze vertelden dat ik Korsakov heb en dat ze me op deze plek kunnen helpen om hiermee te leven. Daar heb ik lang over nagedacht, maar uiteindelijk wel dit aanbod geaccepteerd. Na drie maanden voel ik wel dat het beter met me gaat. Al mis ik ook het echte vrije leven.

Waar word je blij van?

Ik wil weer muziek maken. Dat geeft mijn gevoel van vrijheid weer een beetje terug. We hebben een vrijwilliger gevonden die, net als ik, gitaar speelt en een andere bewoner kan aardig piano spelen. We hebben afgesproken elke week een uurtje muziek te maken. Vorige week was de eerste keer, fantastisch! We hadden zelfs publiek. De volgende dag had ik een flinke dip, misschien heeft het me toch teveel energie gekost. Het is dan verleidelijk om weer een biertje te openen. Maar de begeleiding van Veltman is heel alert en ik voelde me ontzettend gesteund om die verleiding te weerstaan.