Transmuraal incidenten melden (TIM) › Treant Zorggroep

Transmuraal incidenten melden (TIM)

Transmuraal Incident Melden

Patiëntenzorg kan altijd beter en veiliger. Een manier om veiliger zorg te bereiken is onder andere het melden, behandelen en analyseren van incidenten en het bedenken van manieren om het herhalen van incidenten te voorkomen.

Sinds 2 januari 2019 kunnen huisartsen en specialisten gebruik maken van een ondersteunende tool om transmurale incidenten te melden (Transmuraal Incidenten Melden (TIM), want de zorg aan de patiënt stopt niet bij de voordeur van de eigen praktijk of de draaideur van het ziekenhuis.

Om incidenten transmuraal te kunnen melden heeft het TCCT samen met de afdeling kwaliteit van Treant Zorggroep een digitaal meldformulier ontwikkeld. 
In eerste instantie maken we het TIM formulier beschikbaar voor de huisartsen; wanneer dat goed verloopt kunnen ook andere eerstelijnspraktijken - zoals apotheken en verloskundigen - hiervan gebruik maken.  

Bereikbaarheid TIM meldingsformulier

Door hier te klikken (u kunt deze link eenvoudig op uw bureaublad plaatsen) komt u terecht in het meldformulier “TIM”; de eerste keer wordt u gevraagd uw identiteit te bevestigen. U krijgt daarvoor een controle bericht in uw mailbox.

Wat kunt u verwachten?

Nadat uw mailadres is geverifieerd, kunt u het TIM-formulier invullen en verzenden met één druk op de knop. De transmurale incidenten komen vervolgens terecht bij het TCCT, die de meldingen doorzet naar de juiste personen (in of buiten Treant). Het TCCT houdt ook toezicht op het proces.

We horen graag uw reactie en nodigen u van harte uit om - door TIM - de ketenzorg aan de patiënt nog veiliger te maken!

Met vriendelijke groet, 

Greet Anholts, transmuraal coördinator regio Hoogeveen

Carolien van Leeuwen, transmuraal coördinator regio Emmen

Johan Winter, transmuraal coördinator regio Stadskanaal