Themamaanden › Treant Zorggroep

Themamaanden

Themamaanden

Elke maand staat er een ander thema centraal bij Treant Zorggroep. Hieronder vindt u het actuele overzicht met alle informatie.

September: vaatmaand
In september vinden er drie publiekslezingen over spataderen plaats. Iedereen is welkom om deze lezingen gratis bij te wonen. Meer informatie vindt u in dit bericht.

Voor huisartsen en zorgprofessionals is er op 8 september een kennissessie over 'de resultaten van carotischirurgie' en 'nieuwe ontwikkelingen binnen de vaatchirurgie: Nellix en VenaSeal'.

Oktober: borstkankermaand
Op 8 oktober wordt ons Mammacentrum officieel geopend. Van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op de 5e etage in ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen.

Voor huisartsen en zorgprofessionals is er op 11 oktober een symposium over borstkankerzorg georganiseerd. Meer informatie vindt u hier.

November: prostaatkankermaand
November is movember! Dé maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Treant Zorggroep besteedt in november specifiek aandacht aan prostaatkanker door het organiseren van verschillende activiteiten.

Op donderdag 10 november is er vanaf 18.30 uur een minisymposium over prostaatkanker voor huisartsen, eerstelijnszorg en verwijzers.

Op woensdagavond 16 november is er van 18.00 tot 20.00 uur een publiekslezing over prostaatkanker in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

Om movember bij Treant kracht bij te zetten, laten meerdere specialisten en medewerkers in november hun snor staan. Zij worden gesponsord en halen zo geld op voor de Movember Foundation. Speciaal hiervoor zijn dinsdag 1 november twee barbiers bij Treant aanwezig om de mannen netjes te scheren, zodat zij in november hun snor kunnen laten staan.