Treant verbouwt › Treant Zorggroep

Treant verbouwt

Om te kunnen blijven voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, en zo patiënten en bewoners de beste zorg te kunnen bieden, is verbouwen soms nodig. Binnen de muren van Treant Zorggroep wordt dan ook regelmatig gemetseld, getimmerd en geboord. Hieronder vindt u een overzicht van actuele verbouwingen. Bij verbouwingen proberen we de overlast voor patiënten, cliënten en bezoekers vanzelfsprekend zoveel mogelijk te beperken.

Ziekenhuislocatie Scheper

Vanaf januari 2020 concentreert Treant de acute en hoogcomplexe ziekenhuiszorg in Emmen. Om het toenemende aantal patiënten te kunnen huisvesten, is er op een deel van de afdelingen meer ruimte nodig. In de herfst van 2019 zijn er daarom diverse bouwprojecten bezig.

Oost 4
Voorheen was de afdeling Oost 4 van ziekenhuislocatie Scheper het onderkomen van onder meer de raad van bestuur, het medisch stafbestuur en enkele ondersteunende diensten. Momenteel wordt Oost 4 verbouwd tot een verpleegafdeling met 40 bedden. Deze verbouwing is eind augustus 2019 gestart.

Zuid 1
Sinds woensdag 9 oktober is de afdeling Zuid 1 (Dagbehandeling) van ziekenhuislocatie Scheper gesloten, om begin januari plaats te maken voor de afdeling Geriatrie. De patiënten van de afdeling Dagbehandeling worden tijdelijk opgenomen op Oost 3 en Oost 1. De afdeling Cardiologie neemt haar eigen dagbehandelingspatiënten op.

SEH
De SEH (Spoedeisende hulp) van ziekenhuislocatie Scheper krijgt er vier extra behandelkamers bij. Hiervoor wordt onder andere een deel van de ruimte van de afdeling Endoscopie gebruikt. Deze verbouwing is al gestart en moet eind 2019 gereed zijn.

IC
In week 44 (28 oktober t/m 3 november) begint de verbouwing op de IC (Intensive Care) van ziekenhuislocatie Scheper. De IC wordt uitgebreid met twee kamers voor high care-patiënten en krijgt een extra plek voor een bed. Daarnaast wordt de verpleeg-/controlepost vergroot door de buitenpatio erbij te betrekken.

CCU/EHH
Op de CCU/EHH (Cardio Care Unit/Eerste Harthulp) van ziekenhuislocatie Scheper vindt in week 45 (4 t/m 10 november) een kleine verbouwing plaats. Het doel van deze verbouwing is het creëren van extra bedcapaciteit.